Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου για τα Τέμπη με καθυστέρηση 7 μηνών

Παραιτήθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου για τα Τέμπη με καθυστέρηση 7 μηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτηση του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου όπως υποστηρίζει «να διευκολύνει το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών».

Θα πρέπει να επισημανθεί, όμως, ότι ο κ. Παπαγεωργίου «άργησε» να παραιτυηθεί κατά περίπου 7 μήνες, καθώς από τις 18 Ιουλίου 2024 είχα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του από την εισαγγελέα εφετών Λάρισας για πράξεις που αφορούν την αυθαίρετη παρέμβαση στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη με αποτέλεσμα κρίσιμα στοιχεία να χαθούν και να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος.

Η ποινική δίωξη για την πράξη της παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία τελούμενης και διά παραλείψεως προέκυψε μετά από μηνύσεις συγγενών θυμάτων που είχαν οδηγήσει την αντεισαγγελέα εφετών να ξεκινήσει συμπληρωματική έρευνα για να αποκαλύψει ποια ήταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονταν στην αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος και ποιοι ήταν αυτοί που επέτρεψαν αλλά και έδωσαν την εντολή για κάτι τέτοιο.

Για την ιστορία ο κ. Παπαγεωργίου στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει:

«Διά της παρούσης υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με πρωταρχικό σκοπό τη διευκόλυνση του έργου της ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών.

»Θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποδείξω ότι καμία ευθύνη δεν είχα ως προς τις τυχόν επιχειρησιακές πράξεις ή παραλείψεις που αφορούν το πεδίο του δυστυχήματος».

Κυβερνητικές πηγές επεξηγούν ότι ο κ. Παπαγεωργίου, όπως και ο κ. Τριαντόπουλος σε προγενέστερο χρόνο, υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας, καθώς είναι υπό διερεύνηση.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για καρατόμηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή 05/12 λόγω της κακοκαιρίας «Byron»

Επιδείνωση του καιρού από Πέμπτη – Σε «RED CODE» εννιά Περιφέρειες

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν

Σλοβακία: Σύγκρουση τρένων στην Μπρατισλάβα με πολλούς τραυματίες

Αντώνης Σαμαράς: Σταθμίζω την κατάσταση για νέο κόμμα – Αποδόμησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...