ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τραυματίστηκε ο αποκεφαλιστής Τζον (φωτογραφίες)

Ισλαμικό Κράτος: Τραυματίστηκε ο αποκεφαλιστής Τζον (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τζιχαντιστής Τζον, ο Βρετανός αποκεφαλιστής που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων που έπληξε περισσότερα από 10 ανώτατα στελέχη του ISIS, μεταξύ αυτών και τον χαλίφη του, Αλ Μπαγκντάτι πριν εννέα ημέρες.

Η είδηση, η οποία κάνει το γύρο των βρετανικών Μέσων ενημέρωσης βασίζεται σε πληροφορίες που έφτασαν στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

isisaeroporikoxtipima

Ο μασκοφόρος αποκεφαλιστής με τη λονδρέζικη προφορά εκτιμάται ότι γλίτωσε το θάνατο αλλά είναι βαριά τραυματισμένος, καθώς ήταν μεταξύ των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους που συμμετείχαν στη συνάντηση κοντά στα σύνορα της Συρίας που έπληξαν αμερικανικά και ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη την περασμένη Παρασκευή.

kassig

«Έχουμε στην κατοχή μας μαρτυρίες ότι ο τζιχαντιστής Τζον είναι τραυματίας και τις εξετάζουμε. Ακόμα δεν μπορούμε να προβούμε σε κάποια επίσημη δήλωση» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη βρετανική Daily Mail, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

sotlof 2

Από τη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 10 ανώτατοι οπλαρχηγοί (Εμίρηδες) του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ακόμα περίπου 40 τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και ο επικεφαλής, ο «χαλίφης» του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μία νοσοκόμα στην πόλη Deir-ez-Zour που κούραρε τους τραυματίες από το χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των ονομάτων των τραυματιών ήταν και το όνομα Jalman, «αυτός που μακέλεψε τους δημοσιογράφους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για ανασύνταξη της Χαμάς – Φρένο από την Ουάσιγκτον σε νέα επιχείρηση

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr