ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν διατεθειμένος για βελτίωση σχέσεων με Φινλανδία

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν διατεθειμένος για βελτίωση σχέσεων με Φινλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόεδρος της Ρωσίας, είναι διατεθειμένος να εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Φινλανδία, εφόσον το Ελσίνκι εκφράσει ανάλογη επιθυμία.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα νέων κυρώσεων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ στο ρωσικό πετρέλαιο, η Μόσχα σημείωσε ότι διατηρεί ανοιχτό διάλογο με τις ΗΠΑ.

Τη Δευτέρα 31/03 ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Στουμπ συζήτησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ την ανάγκη προετοιμασίας για την αποκατάσταση των σχέσεων της Φινλανδίας με τη Ρωσία.

Η Φινλανδία, που συνορεύει με τη Ρωσία σε μήκος 1.300 χιλιομέτρων, εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2023, κίνηση την οποία η Μόσχα είχε τότε επικρίνει ως ιστορικό λάθος.

Ερωτηθέν για το ενδεχόμενο επιπρόσθετων κυρώσεων στο πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο επανέλαβε ότι συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με την αμερικανική πλευρά, ενώ για το ζήτημα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα με πολλές παραμέτρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ από ΟΗΕ: Απειλεί με αφανισμό το Ιράν, σχεδιάζει βάσεις στην Γροιλανδία και προβλέπει πτώση καθεστώτος στην Κούβα και τέλος πολέμου στην Ουκρανία

Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός;

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Βυθίζεται η δημοτικότητα του Τραμπ – Έπεσε στο 32%, το χαμηλότερο ποσοστό της πολιτικής του καριέρας

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα σταματούν να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr