Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ημερομηνία έχει επιλεγεί – ΗΠΑ και Ισραήλ καθόρισαν χρονοδιάγραμμα για επίθεση στο Ιράν

Η ημερομηνία έχει επιλεγεί – ΗΠΑ και Ισραήλ καθόρισαν χρονοδιάγραμμα για επίθεση στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια κοινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν δεν είναι πλέον ζήτημα του «αν». Η ημερομηνία έχει επίσημα οριστεί και οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει ότι το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μαζί μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ιράν.

Τι δημοσίευμα έρχεται μετά από εκτιμήσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν ενεργά στην επίθεση, αλλά θα δώσουν στο Ισραήλ την ελευθερία να δράσει και θα του παρέχουν μια αμυντική θωράκιση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτεροι αξιωματούχοι ασφαλείας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της επίθεσης και την ημερομηνία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί, προφανώς στα τέλη Μαΐου.

Η αναφορά υποδεικνύει επίσης ότι πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και ευρεία επίθεση που αναμένεται να περιλαμβάνει πολύ ισχυρά όπλα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων επτά βομβαρδιστικών B-2 που έχουν αναπτυχθεί στη βάση του Ντιέγκο Γκαρσία.

Αυτά τα βομβαρδιστικά είναι εξοπλισμένα με βόμβες GBU-57 «bunker-buster», οι οποίες είναι ικανές να διεισδύσουν σε προστατευμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος που σχολίασε την αναμενόμενη επίθεση είπε:

«Από την πλευρά του Ισραήλ, με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αυτή είναι η βέλτιστη στιγμή για να αντιμετωπιστεί το Ιράν. Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr