ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Νικουσόρ Νταν, Ρουμανία, Τζόρτζε Σιμιόν,


















































Η Χαμάς σχεδιάζει επανάληψη της 7ης Οκτωβρίου στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια
Η Μέρκελ καλεί την ΕΕ να κάνει διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν για να μπει φρένο στον Τραμπ
Η Τουρκία καταδίκασε την αναχαίτιση του τουρκικού τζιχαντιστικού στολίσκου από το Ισραήλ: «Πράξη πειρατείας» λένε οι νεο-οθωμανοί πειρατές
Έντρομος από την κατακραυγή ο Μητσοτάκης επειδή πήρε τους Patriot από την Κάρπαθο στέλνει ζεύγος Mirage
Το ΚΥΣΕΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τις δύο φρεγάτες Bergamini
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο ευρωπαϊστής Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος του Βουκουρεστίου, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας την Κυριακή 18/05, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη αποτελέσματα, επικρατώντας του εθνικιστή Τζορτζ Σιμιόν, με την ψηφοφορία να θεωρείται κρίσιμη για την κατεύθυνση του κράτους μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που συνορεύει με την εμπόλεμη Ουκρανία.
Ο Νταν, ο οποίος έχει κάνει εκστρατεία για μια «έντιμη» Ρουμανία, κέρδισε το 54% των ψήφων, ενώ ο θαυμαστής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ Σιμιόν εξασφάλισε το 46%, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη αποτελέσματα.
Κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης, η ρουμανική κυβέρνηση κατήγγειλε μια «ευρύτατα διαδεδομένη εκστρατεία ψευδών πληροφοριών» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα στο Telegram, με στόχο να «επηρεάσει την εκλογική διαδικασία» και να φέρει «για άλλη μια φορά τα χαρακτηριστικά ρωσικής παρέμβασης».
Η δήλωση αυτή δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα «X» από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών λίγο μετά το μήνυμα του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος κατηγόρησε -χωρίς να την κατονομάσει- τη Γαλλία πως προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές, κάτι που το Παρίσι διέψευσε κατηγορηματικά.
Παρά το προβάδισμα του Νταν, ο Σιμιόν δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του νικητή, κάνοντας λόγο για «νοθεία».























































