ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τόμας Μπάρακ (ΗΠΑ) εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Πατριάρχη Αντιοχείας για τη σφαγή στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία

Ο Τόμας Μπάρακ (ΗΠΑ) εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Πατριάρχη Αντιοχείας για τη σφαγή στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής των Ορθοδόξων Ιωάννης Ι΄ δέχθηκε τα θερμά συλλυπητήρια του Τόμας Μπάρακ, ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, για τα θύματα της πρόσφατης τραγωδίας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό, σύμφωνα με ανάρτηση του Πατριαρχείου Αντιοχείας στο Facebook το απόγευμα της Τρίτης 24/06.

Ο κ. Μπάρακ μετέφερε τη συμπαράσταση της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Αντιοχειανή Εκκλησία.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για την ανθρωπιστική στάση του απεσταλμένου και υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του στη μεταφορά της σκληρής πραγματικότητας της καταδικαστέας αυτής σφαγής.

Στις 22 Ιουνίου 2025, τζιχαντιστής βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης Σαράγια Ανσάρ αλ-Σούννα πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Ντουαϊλά της Δαμασκού, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Ο δράστης άνοιξε πυρ και πυροδότησε εκρηκτικά, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 50.

Η επίθεση, η πρώτη τέτοια από το 1860, χαρακτηρίστηκε «σφαγή» από τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄, που καταδίκασε τη στοχοποίηση των χριστιανών και κάλεσε την κυβέρνηση για άμεση δράση.

Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου, εξέφρασε αποτροπιασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινή Πρεσβεία: Ο δεσμός μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας είναι μία φιλία αιώνων – Η δεξίωση της Πνινάτ Γιανάι

Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»

Η Γροιλανδία τέθηκε υπό την προστασία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ πανηγυρίζει

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας με Ιρανούς που αντιστέκονται στο αιματοβαμμένο καθεστώς των μουλάδων

Νεαρός από τη Γάζα υπόσχεται νέα σφαγή Ισραηλινών σαν της 7ης Οκτωβρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr