Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Η Ελλάδα κοντά στους Ρωμιούς της Αντιόχειας – Ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι΄ υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων της Ελλάδας και τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Δαμασκό

Συρία: Η Ελλάδα κοντά στους Ρωμιούς της Αντιόχειας – Ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι΄ υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων της Ελλάδας και τον Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Γιώργος Καλαντζής, Δαμασκός, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Πρεσβεία Δαμασκός, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πατριαρχείο Αντιοχείας, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Σαράγια Ανσάρ αλ-Σούννα, Συρία, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ υποδέχθηκε την Πέμπτη 26/06 στη Δαμασκό τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, Γεώργιο Καλαντζή, συνοδευόμενο από τον Έλληνα Πρεσβευτή στη Συρία, Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη τραγική τζιχαντιστική επίθεση αυτοκτονίας στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, για την οποία ο κ. Καλαντζής εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της ελλαδικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την τοπική κοινότητα.

Η ελλαδική αντιπροσωπεία, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ και τον ελληνικό λαό, διαβεβαίωσε για την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Πατριάρχης Αντιόχειας ανάμεσα στον Γιώργο Καλαντζή (αριστερά στη φωτό) και τον Έλληνα Πρεσβευτή στη Δαμασκό (δεξιά στη φωτό).

Ο Πατριάρχης Ιωάννης Ι΄ ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καλαντζή για τα ειλικρινή του συναισθήματα και την αλληλεγγύη που επέδειξε, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Εκκλησία της Αντιοχείας.

Η συνάντηση ανέδειξε τη μακρά παράδοση συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των δύο πλευρών, σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και αμοιβαίου σεβασμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Ο Νίκος Δένδιας στην Ουάσιγκτον ανέδειξε τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο 78χρονος Τόμας Μπάρακ νεο-οθωμανός «πλασιέ» – Διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα παραλάβει F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr