ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ σε διαπραγματεύσεις για να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα

Το Ισραήλ σε διαπραγματεύσεις για να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ διεξάγει συνομιλίες με πέντε χώρες –Ινδονησία, Σομαλιλάνδη, Ουγκάντα, Νότιο Σουδάν και Λιβύη– για την πιθανή επανεγκατάσταση Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού Channel 12.

«Ορισμένες από τις χώρες δείχνουν μεγαλύτερη ανοιχτότητα από πριν στην αποδοχή εθελοντικής μετανάστευσης από τη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε διπλωματική πηγή στο ίδιο μέσο, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την Ινδονησία και τη Σομαλιλάνδη.

Παρόλα αυτά, δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Η Σομαλιλάνδη, μια αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας, φαίνεται να προσδοκά διεθνή αναγνώριση μέσω της πιθανής συμφωνίας.

Διάψευση από το Νότιο Σουδάν

Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια ισχυρισμών του πρακτορείου Associated Press, σύμφωνα με τους οποίους το Ισραήλ είχε συζητήσει την επανεγκατάσταση κατοίκων της Γάζας στο Νότιο Σουδάν.

Η κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό ως «αβάσιμο», τονίζοντας ότι δεν αντικατοπτρίζει την επίσημη πολιτική της.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι i24 χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την υποστήριξή του στη μαζική μετανάστευση κατοίκων της Γάζας, μια πολιτική που είχε εγκρίνει νωρίτερα φέτος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με «αρκετές χώρες» για την απορρόφηση εκτοπισμένων αμάχων από την εμπόλεμη περιοχή.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο φυσικό πράγμα», είπε ο Νετανιάχου.

«Όλοι όσοι ανησυχούν για τους Παλαιστίνιους και λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους θα πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους σε αυτούς.

»Τι μας κηρύττετε; Δεν τους διώχνουμε — τους δίνουμε τη δυνατότητα να φύγουν… πρώτα απ όλα, [φεύγοντας] από ζώνες μάχης, αλλά και από την ίδια τη Λωρίδα, αν θέλουν».

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση της διαδικασίας, ο Νετανιάχου απάντησε:

«Χρειάζεστε χώρες υποδοχής. Μιλάμε με αρκετές χώρες — δεν θα τις αναφέρω λεπτομερώς εδώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ προτίθεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Κυριακή 08/11

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ μαζί στην άμυνα, την ενέργεια, την ειρήνη και την ασφάλεια – Χαλύβδινη συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο

Ισραήλ: Οι Ισραηλινοί-Άραβες βουλευτές στηρίζουν τον Άιζενκοτ για πρωθυπουργό, για να φύγει ο Νετανιάχου

Αυτές είναι οι μουσουλμάνες που εκλέχτηκαν στις ΗΠΑ

Ινδονησία: Φανατικοί ισλαμιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να διαλύσουν συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr