Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Μιχαηλίδης: Λέγεται ότι αναμένεται πρωτοβουλία Τραμπ για επίλυση του Κυπριακού

Νίκος Μιχαηλίδης: Λέγεται ότι αναμένεται πρωτοβουλία Τραμπ για επίλυση του Κυπριακού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πανεπιστημιακός Νίκος Μιχαηλίδης μετέδωσε μέσω ανάρτησης στο «X» πληροφορίες που διακινούνται στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να προετοιμάζει μία σημαντική πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα, οι φήμες θέλουν τον Τραμπ να προτείνει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο και την επανένωση του νησιού.

Το φερόμενο αντάλλαγμα για την Άγκυρα περιλαμβάνει την εμπλοκή της σε ενεργειακά πρότζεκτ της περιοχής, καθώς και την επίτευξη στενότερης συνεργασίας με τη Δύση σε πολλαπλά πεδία.

Ο κ. Μιχαηλίδης έκλεισε την ανάρτησή του εκφράζοντας, με το σχόλιο «Για να δούμε», μία στάση αναμονής και επιφύλαξης ως προς την επιβεβαίωση και την εξέλιξη των εν λόγω πληροφοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης πατώντας ΕΔΩ

Η ανάρτηση του Νίκου Μιχαηλίδη:

«Στον τουρκικό Τύπο διακινούνται πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ θα αναλάβει πρωτοβουλία για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο και επανένωση του νησιού.

»Με αντάλλαγμα εμπλοκή της Τουρκίας σε ενεργειακά πρότζεκτ και στενότερη συνεργασία με την Δύση σε διάφορα πεδία. Για να δούμε🤔🧐».

Σημείωση: Η αναζήτηση στις διαθέσιμες πηγές δείχνει ότι ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ στο Κυπριακό και τα ενδεχόμενα ανταλλάγματα (συμπεριλαμβανομένων ενεργειακών και αμυντικών) απασχολούν συχνά τόσο τον τουρκικό όσο και τον διεθνή Τύπο.

Υπάρχουν αναφορές για πίεση από το Κογκρέσο προς τον Τραμπ για επίλυση του Κυπριακού (Ιαν. 2025), ανησυχία του τουρκικού Τύπου για την υποστήριξη που μπορεί να παράσχει στην ελληνοκυπριακή πλευρά, καθώς και γενικότερες εκτιμήσεις για το ενδιαφέρον του για μία «συμφωνία» στο ζήτημα, ειδικά μετά τις πρόσφατες εκλογές στα Κατεχόμενα (Οκτ. 2025).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν έλαβε το αμερικανικό σχέδιο 15 σημείων, αναφέρουν Πακιστανοί αξιωματούχοι – Η Τεχεράνη αρνείται τη διεξαγωγή συνομιλιών

Ιράν προς ΟΗΕ: Ελεύθερη η διέλευση «μη εχθρικών» πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος προς τις ΗΠΑ: «Διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας»

«Κόκκινη γραμμή» στην άμμο: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τις ΗΠΑ – Θα πλήξει απευθείας το Ιράν αν χτυπηθούν υποδομές υδροδότησης ή ενέργειας

25η Μαρτίου: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εύχεται και ηχηρά τονίζει: «όμαιμον, ομόγλωσσον, ομότροπον»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr