ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιωάννα Γκελεστάθη: Παραιτήθηκε από τη ΝΔ για ... «την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη της»
Τι γνωρίζει η Ιταλία για το τέλος του πολέμου με το Ιράν;
Η Σαουδική Αραβία βομβάρδισε στόχους στο Ιράν
Το Ισραήλ σε αναμμένα κάρβουνα: Αξιωματούχοι ασφαλείας προετοιμάζονται για μείζονα στρατιωτική κίνηση των ΗΠΑ εντός του Σαββατοκύριακου
ΕΚΠΟΙΖΩ: Δικαστικό «στοπ» στη μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς - Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση του Μεξικό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να καλέσει τον πρέσβη της Ουρουγουάης για εξηγήσεις, μετά τα σχόλια που έκανε ο Ουρουγουανός Πρόεδρος, Χοσέ Μουχίκα σχετικά με την εξαφάνιση των 43 φοιτητών και ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα αποτυχημένο κράτος.
Οι φοιτητές, οι οποίοι αγνοούνται και κατά πάσα πιθανότητα έχουν δολοφονηθεί, απήχθησαν από μέλη συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος. Στην απαγωγή φέρεται πως συμμετείχαν και Μεξικανοί αστυνομικοί.
«Όταν κάποιος παρακολουθεί από απόσταση, του σχηματίζεται η αίσθηση πως πρόκειται για ένα είδος αποτυχημένου κράτους, στο οποίο οι δημόσιες Αρχές έχουν χάσει παντελώς τον έλεγχο», είχε δηλώσει ο Μουχίκα σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι δηλώσεις του Ουρουγουανού προέδρου προκαλούν «έκπληξη, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ορισμένα από τα σχόλια που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.























































