ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεξικό: Οι δηλώσεις του Ουρουγουανού Προέδρου προκαλούν “έκπληξη”

Μεξικό: Οι δηλώσεις του Ουρουγουανού Προέδρου προκαλούν “έκπληξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση του Μεξικό ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρόκειται να καλέσει τον πρέσβη της Ουρουγουάης για εξηγήσεις, μετά τα σχόλια που έκανε ο Ουρουγουανός Πρόεδρος, Χοσέ Μουχίκα σχετικά με την εξαφάνιση των 43 φοιτητών και ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται για ένα αποτυχημένο κράτος.

Οι φοιτητές, οι οποίοι αγνοούνται και κατά πάσα πιθανότητα έχουν δολοφονηθεί, απήχθησαν από μέλη συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος. Στην απαγωγή φέρεται πως συμμετείχαν και Μεξικανοί αστυνομικοί.

«Όταν κάποιος παρακολουθεί από απόσταση, του σχηματίζεται η αίσθηση πως πρόκειται για ένα είδος αποτυχημένου κράτους, στο οποίο οι δημόσιες Αρχές έχουν χάσει παντελώς τον έλεγχο», είχε δηλώσει ο Μουχίκα σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι δηλώσεις του Ουρουγουανού προέδρου προκαλούν «έκπληξη, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ορισμένα από τα σχόλια που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Αστυνομία προειδοποιεί για ιστοσελίδα-απάτη μέσω της οποίας κλέβουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Λάρισα: 50χρονος απειλούσε να κάψει ζωντανή τη 45χρονη πρώην σύζυγό του

Κηφισιά: Συνελήφθη 29χρονη οικιακή βοηθός που «ξάφριζε» κοσμήματα

Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο – Ήταν γνώριμος των Αρχών

Νοσοκομείο Αττικόν: Με μαχαίρι 90χρονος προσπάθησε να επισκεφθεί τη Μάρω Κοντού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr