Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πόλη Κομπάνι καταγγέλλει τη Δαμασκό για διακοπή υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και παροχής φαρμάκων

Η πόλη Κομπάνι καταγγέλλει τη Δαμασκό για διακοπή υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και παροχής φαρμάκων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) στην Κομπάνι της βόρειας Συρίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι παρατάξεις της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ενέργεια αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων.

Σε επίσημη δήλωσή της, η διοίκηση της Κομπάνι ανέφερε:

«Σε μια ακόμα επικίνδυνη κλιμάκωση, μισθοφορικές παρατάξεις επέβαλαν ασφυκτική πολιορκία στην Κομπάνι και την ύπαιθρό της».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι, μετά την κατάληψη των γύρω περιοχών από παρατάξεις που υπάγονται στο Υπουργείο Άμυνας της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης, οι δυνάμεις αυτές «προχώρησαν στη διακοπή του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος προς την Κομπάνι.

»Επιπλέον, απέκλεισαν όλους τους δρόμους που συνδέουν την πόλη με τις γειτονικές περιοχές, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων – μια κατάσταση που επιφέρει σοβαρές συνέπειες και απειλεί άμεσα τη ζωή των πολιτών».

Η διοίκηση επέρριψε την πλήρη ευθύνη στη Δαμασκό για τα αποτελέσματα της πολιορκίας της Κομπάνι, δηλώνοντας:

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, καθώς και τους ανθρωπιστικούς και διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση ώστε να τερματίσει τον πόλεμο, να άρει την πολιορκία στην Κομπάνι και την ύπαιθρό της και να ανοίξει εκ νέου τους δρόμους για τη διέλευση βασικών αγαθών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου αντιτίθεται σε στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας και Κατάρ στη Γάζα – Διαφωνία με τις ΗΠΑ

Κούρδοι διαδηλωτές κατέβασαν την τουρκική σημαία από το «Κέντρο Έκδοσης Τουρκικής Βίζας» στο Νότιο Κουρδιστάν

Διαδηλώσεις Κούρδων έξω από το αμερικανικό προξενείο στην Ερμπίλ: Οργή για «προδοσία» στη Συρία (βίντεο)

Φαρχάντ Σαμί (SDF): Ο στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι βρίσκεται στη Ροζάβα – Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση των δυνάμεων της Δαμασκού

Γκράχαμ για Συρία: Ζητά άμεση ενημέρωση του Κογκρέσου για τις κινήσεις του Άχμεντ Αλ-Σάρα (Γκολάνι) κατά των Κούρδων (SDF)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr