ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν απειλεί με πόλεμο λόγω της ανάπτυξης δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Το Ιράν απειλεί με πόλεμο λόγω της ανάπτυξης δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τεχεράνη προειδοποιεί ότι η επικείμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush αποτελεί «ξεκάθαρο βήμα προς τον πόλεμο».

Ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης που απηχούν τις θέσεις του καθεστώτος ανέφεραν ότι η Τεχεράνη θα εκλάβει την ανάπτυξη δεύτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή ως «οριστικό βήμα προς την πολεμική σύρραξη».

Η δήλωση αυτή εκδόθηκε ως απάντηση σε πληροφορίες που θέλουν το Πεντάγωνο να έχει δώσει εντολή προετοιμασίας σε μια δεύτερη ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου για ανάπτυξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, μια ομάδα κρούσης με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln βρίσκεται ήδη στη Μέση Ανατολή.

Το Πεντάγωνο έδωσε εντολή στην ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush να προετοιμαστεί για ταχεία ανάπτυξη στην περιοχή.

Το George H.W. Bush βρίσκεται επί του παρόντος στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές ασκήσεις.

Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν έχει δώσει ακόμη την τελική έγκριση, αλλά σε περίπτωση που το πράξει, το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να επισπευσθεί, επιτρέποντας στον στόλο να αποπλεύσει εντός δύο εβδομάδων από την έκδοση της οριστικής διαταγής.

Μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το καθεστώς χαρακτήρισαν την πιθανή άφιξη δεύτερου αεροπλανοφόρου ως σαφή κλιμάκωση, η οποία θα υπονόμευε τις συνεχιζόμενες πυρηνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο που δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα βρίσκονται ταυτόχρονα στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Hürriyet: Τα τουρκικά S-400 πάνε σε τρίτη χώρα, η πώληση ξεκαθαρίζει σήμερα

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι το Ιράν σχεδιάζει τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» – Τι είπε για τα F-35

Μπαράζ εκρήξεων στο Ιράν εν μέσω διπλωματικού θρίλερ – Επιμένει στον διάλογο η Ουάσιγκτον

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δε θα χαρεί αν η Τουρκία πάρει τα F-35 ή αν η Τουρκία πάρει τους κινητήρες για τα αεροσκάφη νέας γενιάς»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr