ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστέοι κρίθηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακίστέοι κρίθηκαν Λιόλιος και Μαυραγάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπάσκετ, Σκάνδαλο,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των αποκαλούμενων «στημένων» αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο πρώην –πλέον– πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Βαγγέλης Λιόλιος, καθώς και ο επιχειρηματίας Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος κατά τις καταθέσεις μαρτύρων φέρεται ως το «δεξί του χέρι» και το πρόσωπο που αναλάμβανε τις επαφές με διαιτητές και παράγοντες.

Οι δύο κατηγορούμενοι παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή, ακολουθώντας τον πρώην διαιτητή Πέτρο Παπαπέτρου, ο οποίος είχε προφυλακιστεί νωρίτερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσωρινά κρατουμένων για την υπόθεση στους τρεις.

Κατά την απολογία του, η οποία διαήρκησε 3,5 ώρες, ο Βαγγέλης Λιόλιος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων, υποστηρίζοντας πως είναι θύμα σκευωρίας. Όπως ισχυρίστηκε, η στοχοποίησή του συνδέεται με τη θέση του στην προεδρία της ΕΟΚ και την προσπάθειά του να «καθαρίσει» τον χώρο του μπάσκετ, ενώ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των μαρτύρων επικαλούμενος δικαστική αντιδικία.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας κράτησε αποστάσεις από τον στενό συνεργάτη του κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του ανακριτή.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαυραγάνης παρέμεινε περίπου 40 λεπτά στο ανακριτικό γραφείο, απορρίπτοντας επίσης κάθε κατηγορία. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί και των δύο δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές.

Η δικαστική διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των επόμενων κατηγορουμένων, την ίδια στιγμή που η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία εμπλεκομένων, επεκτείνοντας ενδεχομένως τις έρευνες και σε άλλους τομείς του επαγγελματικού αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέος ο Παπαπέτρου για τους στημένους αγώνες – Πώς δικαιολόγησε τα 820.000 ευρώ

Euroleague: Ίδρωσε αλλά τελικά νίκησε ο Παναθηναϊκός 85-79 την Μπασκόνια

ΕΛΑΣ και ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σκάνδαλο στον χώρο του μπάσκετ

«Σεισμός» στην Ευρώπη για το ελληνικό μπάσκετ – Τι γράφουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ για στημένα παιχνίδια – Έγιναν συλλήψεις παραγόντων και διαιτητών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr