Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, η Ελλάδα είναι η Δύση»

«Η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, η Ελλάδα είναι η Δύση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορήθηκα σχετικά με την αντίδραση της Ρωσικής (καλά διαβάσατε) Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πολιτική ορκωμοσία Τσίπρα.

Εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έκανε δηλώσεις, όπως “ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να αγνοήσει την Ορθοδοξία” και ότι στην Ελλάδα “δεν θα έχει μέλλον καμία πολιτική δύναμη, η οποία θα αγνοήσει την Εκκλησία και τις πνευματικές αξίες που διατηρεί”…

Σας πληροφορώ ότι ένιωσα ως πολίτης βαθύτατα ενοχλημένος. Οι Έλληνες έχουμε δικό μας αξιακό σύστημα στο οποίο η Ορθοδοξία δεν είναι κυρίαρχη αλλά συμπληρωματική στον Ελληνισμό. Μάλιστα, στη δική μας περίπτωση, “ο Ελληνισμός αρκείται στον εαυτό του”, που σημαίνει ότι δεν έχει καν ανάγκη την Ορθοδοξία για να υφίσταται.

Η Ρωσία, από τη δεκαετία του 1830, κατέβαλε τρομερές προσπάθειες να εμποδίσει τη διαμόρφωση του νέου ελληνικού κράτους στα δυτικά πρότυπα.

Είχε χρηματοδοτήσει μέχρι και παρακράτος καλόγερων και άλλων φανατικών (“Φιλορθόδοξος Εταιρεία”), το οποίο έδερνε δημοκρατικούς και διαφωτιστές, δίωκε δασκάλους και έκλεινε σχολεία (στην Ελλάδα του Όθωνα όλα αυτά), ενώ αυτοί οι πράκτορες των Ρώσων εναντιώθηκαν μέχρι και στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν τόσο μεγάλη η απέχθεια των Ρώσων ως προς τον ελληνικό Διαφωτισμό και τη δημοκρατική παράταξη, που όταν πέθανε ο Αδαμάντιος Κοραής τα μόνα πλοία που δεν κατέβασαν στο λιμάνι του Πειραιά τις σημαίες μεσίστιες ήταν τα ρωσικά.

Επειδή γνωρίζω καλά ιστορία θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι Δύση.

Προσέξτε, η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση, η Ελλάδα είναι Δύση.

Θεωρώ ότι δεν έχουμε καμία σχέση γεωπολιτική με τη Ρωσία, με την ψυχολογία της στέπας και την ιμπεριαλιστική παιδαριώδη ρωσική Ορθοδοξία που αγιοποιεί τον Πούτιν ή τον Τσάρο. Η ελληνορθοδοξία έχει εξημερωθεί από το Ελληνικό Φως, η ρωσική βερσιόν της Ορθοδοξίας είναι μαύρη μεσαιωνική κατάθλιψη, γεμάτη προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι φίλη και σύμμαχος μόνο με τα μεσογειακά ευρωπαϊκά έθνη, με τα οποία μοιράζεται κοινές πολιτισμικές παραδόσεις, με τα αρχαία έθνη της Μέσης Ανατολής (Ισραηλίτες, Κούρδους, Ασσύριους, Αραμαίους και Αιγύπτιους) και με τις ναυτικές δυνάμεις της Δύσης.

Η παρέμβαση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο πώς θα πολιτευόμαστε στη χώρα μας, είναι δείγμα ότι σε αυτούς τους Σκύθες δεν πρέπει να δίνει κανείς και πολύ αέρα…

Τέλος, υπενθυμίζω σε όλους, ότι οι Ρώσοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαβούν τα στενά των Δαρδανελίων εδώ και 11 αιώνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τα περάσουν ούτε και σήμερα για να μας σώσουν. Οι σαχλαμάρες περί “ξανθού γένους” αποτελούν προπαγάνδα που κατασκευάστηκε από την Κατερίνη τη Μεγάλη, την τσαρίνα, για να μας έχουν υποχείριά τους.

Χαλαρά, λοιπόν, με τους Ρώσους διότι μας πούλησαν πάντοτε όταν μας έταξαν βοήθεια.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr