Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Αξιοσέβαστε Μανώλη Γλέζο η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού

Αξιοσέβαστε Μανώλη Γλέζο η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όποιος απευθύνεται στον Μανώλη Γλέζο θα πρέπει να το κάνει με απέραντο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη.

Γιατί ο Μανώλης Γλέζος είναι αυτός που είναι και του επιτρέπεται να ασκεί κριτική για τους πάντες και τα πάντα.

Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμφωνούν μαζί του και να υποτάσσονται στην άποψη του.

Κατά τον Μανώλη Γλέζο η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τους πιστωτές μας γιατί δεν χτύπησε μπουνιά στο μαχαίρι και δέχτηκε προς χάριν των διαπραγματεύσεων να κάνει πίσω σε κάποιες αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το βλέπει ο Μανώλης Γλέζος και η οπτική του είναι απόλυτα σεβαστή.

Όπως σεβαστή είναι και η θέση του «οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση».

Ας το πράξουν λοιπόν αυτό οι πολυπληθείς πλέον φίλοι και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Ας αποφασίσουν αν θέλουν να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση της χώρας ή να τα τινάξει όλα στον αέρα .

Όχι μόνοι τους, όμως. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ένα τέτοιο ποσοστό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, που δεν του επέτρεψε ούτε κυβέρνηση να κάνει μόνος του. Έχει και κυβερνητικούς εταίρους, ενώ ταυτόχρονα ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν μπορεί να αγνοεί και την άποψη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που είναι φίλοι και οπαδοί άλλων δημοκρατικών κομμάτων.

Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνο οι φίλοι και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε πριν μερικά χρόνια ένα φτωχό ποσοστό της τάξης του 4%.

Αν σήμερα ρωτήσει κανείς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον Ιανουάριο ήταν 37% και τώρα μπορεί να έχουν φτάσει και το 45%, μάλλον αυτοί θα συμφωνήσουν με την τακτική του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και πιστωτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας σ αυτή την διαπραγμάτευση , δεν ξεπέρασε κανένα όρια υποχώρησης, όπως υποστηρίζει ο Μανώλης Γλέζος.

Απλά ο Αλέξης Τσίπρας σεβάστηκε τους ψηφοφόρους του, που δεν είναι μόνο η αριστερή πλατφόρμα ή η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, , αλλά και κεντροαριστεροί και σοσιαλδημοκράτες και κεντροδεξιοί , που επιθυμούν η χώρα να συνεχίσει την πορεία της μέσα στην Ευρώπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του πορεύτηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον για την χώρα μας και κατάφεραν αν μη τι άλλο να κερδίσουν χρόνο, πολιτευόμενοι με την αρχή ότι «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».

Η πρόταση του Μανώλη Γλέζου ότι «ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός», δεν θα βρει και πολλούς οπαδούς ανάμεσα στη σημερινή εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, γιατί πλέον οι φίλοι και οι οπαδοί του είναι πολυάριθμοι και με ευρύτερες ιδεολογικές αντιλήψεις.

Και γνωρίζουν ότι από μια πραγματική διαπραγμάτευση η χώρα έχει να κερδίσει πολλά. Μι α σκληρή διαπραγμάτευση μπορεί να σταματήσει ακριβώς, αυτόν τον παραλογισμό που επισημαίνει ο Μανώλης Γλέζος. Να τερματιστούν εδώ οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, να ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.

Άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυτό συμφώνησε. Όχι άλλες παραχωρήσεις . Και τώρα πρέπει να πετύχει έστω και αργά αλλά σταθερά την επιστροφή στην κανονικότητα της κοινωνίας και της οικονομίας.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr