Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Παναγιώτα Μπλέτα
Συγγραφέας

Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλογή χωρίς εναλλακτικές

Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιλογή χωρίς εναλλακτικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κι αναρωτιέται κανείς, τελικά, ποιος είναι ο νικητής των εκλογών στη Βρετανία…

Από εδώ και στο εξής, θα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, η Ευρώπη, τις εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς, η νίκη Κάμερον οικοδομήθηκε πάνω στο δημοψήφισμα που έταξε στους ψηφοφόρους, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η 180ο μοίρες στροφή της πολιτικής Κάμερον, σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, σηματοδότησε και τη νίκη του συντηρητικού κόμματος στις εκλογές, καθώς υπέκλεψε με εύσχημο τρόπο μεγάλο μέρος ψηφοφόρων από τον ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, που έμεινε για αυτό το λόγο εκτός βουλής.

Ο ευρωσκεπτικισμός πλέον, πήρε πιο επίσημο ρόλο, καθώς αυτή τη φορά εκπροσωπείται από την ίδια την κυβέρνηση της Βρετανίας.

Ο Κάμερον δεσμεύτηκε απέναντι στον βρετανικό λαό, ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα έως το 2017, για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και αυτή η συγκεκριμένη δέσμευση ήταν ο πραγματικός νικητής των εκλογών στη Βρετανία.

Συμπληρωματικά το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας “SNP” αποδείχθηκε επίσης νικητής, καθώς κατάφερε να τετραπλασιάσει μέσα σε μερικούς μήνες τον αριθμό των υποστηρικτών του. Σήμερα, οι υποστηρικτές του φθάνουν τα 100.000 μέλη, ενώ η βασική του πολιτική γραμμή αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας.

Μέχρι πρότινος το SNP μετρούσε μόλις έξι βουλευτές στη βρετανική βουλή, όμως στις εκλογές της 7ης Μαΐου κατάφερε να κερδίσει τις 56 από τις 59 έδρες που αντιστοιχούν στη Σκωτία, γεγονός που το κάνει ισχυρό συνομιλητή στην Αγγλική βουλή κατά της λιτότητας.

Το δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτησία της Σκωτίας τον περασμένο Νοέμβρη εξάλλου, είχε προκύψει από την εναντιωτική του στάση σε αυτού του είδους τις πολιτικές, που ασκούσε η Ε.Ε. και εκτελούσε η βρετανική κυβέρνηση, και για λογαριασμό της Σκωτίας.

Παράλληλα οι προεδρικές εκλογές στην Πολωνία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης σήμερα, καταδεικνύουν επίσης αντιθετική γραμμή προς την ασφυκτική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, καθώς έχουν ως διακύβευμα την υιοθέτηση ή όχι του ευρώ, ανεξάρτητα με την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Ταυτόχρονα, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βρέμης, βυθίζουν τη μερκελική πολιτική και εντάσσουν τους ευρωσκεπτικιστές στη Βουλή. Έτσι η Βρέμη θα αποτελεί το 5 κρατίδιο, που αμφισβητεί τις πολιτικές της λιτότητας στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν την Κυριακή τις εκλογές που διεξήχθησαν στην πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, ενώ το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD εισέρχεται στο τοπικό κοινοβούλιο.

Και έτσι το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, αποκτά καινούργιες πρακτικά πολιτικές κατευθύνσεις, που είναι:

-Η σθεναρή αντίσταση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πολιτική

-Το δημοψήφισμα στην Βρετανία για την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε.

-Η αντίθεση στο ευρώ στην Πολωνία

-Ο ευρωσκεπτικισμός στο σώμα της Γερμανίας

Το σενάριο της τραυματισμένης Ευρώπης άρχισε να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς καινούργιες χώρες έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια αλλαγής της κεντρικής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η νίκη των αουτσάιντερ κατά της λιτότητας αποδεικνύει, ότι η αντίδραση θα είναι καθολική εάν δεν επέλθει η αναμενόμενη αλλαγή και η διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης θα αποτελεί επιλογή χωρίς εναλλακτικές.

Η σωτηρία των πολλών δεν αποτελεί πια εργαλείο στα χέρια των λίγων, αλλά αυτοδιαχειριζόμενη υπόθεση στα χέρια της Δημοκρατίας…

 • Η «φούσκα» του Πατριαρχείου Μόσχας και το αφρικανικό «Βατερλό»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Η μητρότητα ή η πατρότητα, είτε ως ιδέες είτε ως πραγματικότητες, δεν μειώνονται επειδή κάποιο έντυπο περιέχει τους όρους «γονέας #1» ή «γονέας #2»
  Διεθνολόγος
 • Εξαδάκτυλος, «παρά φύσιν»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
  Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr