Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου - Σουλαδάκη
Ανεξάρτητη Αρθρογράφος

Μοιραίοι και άβουλοι πολιτικοί «μάγειροι»…

Μοιραίοι και άβουλοι πολιτικοί «μάγειροι»…

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν ενδείξεις, ότι κάποιοι «αμετανόητοι» επιχειρούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του προγραμματισμένου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή νέας ηγεσίας με ανοιχτή ψηφοφορία απ την βάση.

Επιχειρούν δηλαδή, να διαμορφώσουν συνθήκες «αναπαλαίωσης» αποτυχημένων «συνταγών» τύπου 58, τύπου ελιάς κλπ.

«Συνταγές» πολιτικού «μαγειρείου», με πολύ «πολιτική φορμόλη», που το μόνο που πέτυχαν, ήταν να διαχέουν και να απαξιώνουν το όποιο ΠΑΣΟΚ, σε θολά σχήματα, αοριστολογίες, χωρίς σχέδιο και προοπτική.

Όλοι αυτοί, τις όποιες προσπάθειές τους, τις στήριζαν και τις στηρίζουν, επιτείνοντας οι ίδιοι την απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, την οποία στην συνέχεια οι ίδιοι την επικαλούνται ως επιχείρημα, για να δικαιολογήσουν και δικαιώσουν και τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Όλοι συμφωνούμε για την ανάγκη ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα.

Αυτή όμως η ανάγκη, δεν μπορεί να προκύψει με τους τρόπους που προτείνονται, στην ουσία δηλαδή με μοναδικό πρώτο βήμα την περαιτέρω απαξίωση και αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια βήμα προς το κενό, χωρίς προοπτική.

Η πορεία για την ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, ταυτίζεται με την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια, αν υπάρχουν άλλες συγκροτημένες, υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν θετική βούληση για κοινή πορεία, καλοδεχούμενες για συμπόρευση, αλλά μέχρι εκεί.

Λέμε όχι σ αυτούς που καιροφυλακτούν, προσδοκούν και επενδύουν στην πλήρη εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ, νομίζοντας ότι έτσι δικαιώνονται ή και απελευθερώνονται από το όποιο παρελθόν τους, για να ακολουθήσουν ατομικές πορείες σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Λέμε όχι σ αυτούς που προσδοκούν και πάλι γρήγορες θέσεις κρατικής κυβερνητικής εξουσίας.

Αν θέλουν ας πάνε αλλού, αλλιώς πρέπει να ξαναμάθουν, ότι… «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει με αταλάντευτη πορεία, σύμφωνα με τα ήδη αποφασισμένα για συνέδριο και στην συνέχεια εκλογή ηγεσίας από την βάση, με ανοιχτές διαδικασίες, με νέους και ικανούς ανθρώπους, με προοπτική, με όλες τις δυνάμεις του παρούσες, όπου και αν βρίσκονται!!

Η ενότητα είναι η δύναμή του, τα υπόλοιπα έπονται…

 • Ο Φ.Π.Α. και οι… «πειρατές του Αιγαίου»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Ο Σημίτης είπε το σχέδιο – Διώχνουν τους Αμερικανούς, φέρνουν Γερμανούς και Τούρκους
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • 3o κόμμα οι … Λοιποί με 20,99% και 1ο κόμμα η … Αποχή με 41,37%
  Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr