ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Τηλέμαχος Σαντοριναίος
Δημοσιογράφος

Σαν βγεις στον πηγαιμό… από την Εθνική Οδό!

Σαν βγεις στον πηγαιμό… από την Εθνική Οδό!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Χαλκίδα να εύχεσαι ο δρόμος σου να είναι φεγγαρόλουστος και να έχεις και λεφτά για τα διόδια…

Βροχή με το τουλούμι. Εθνική Οδός, Μαλακάσα εκεί που τη δεκαετία του 80 και νωρίτερα, εκατοντάδες άνθρωποι –ίσως και περισσότεροι- ταξίδεψαν πρόωρα στην αγκαλιά του Δημιουργού.

Λίγα χρόνια αργότερα η κρατική μέριμνα δαπανά εκατοντάδες εκατομμύρια για να “σκοτώσει” την “ανθρωποφάγο” οδό και να την μετασχηματίσει σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Τα έργα ολοκληρώνονται ο δρόμος κλείνει γιατί η κοστοβόρος μελέτη ήταν… αμελέτητη και η καθίζηση αναπόφευκτη.

Νέα μελέτη, νέα ποσά γεμίζουν τα ταμεία των εργολάβων για να… μελετήσουν καλύτερα την κατασκευή.

Επιτέλους, φως για τους οδηγούς που αδειάζουν τις τσέπες τους μέσω των τελών κυκλοφορίας και των απαράδεκτα υψηλών διοδίων. Τουλάχιστον θα είναι ασφαλέστεροι…

2014: Σκοτάδι πίσσα στον Εθνικό Δρόμο της Ελλάδας του μνημονίου. Μεγάλα κομμάτια του αυτοκινητόδρομου στο έρεβος… γιατί άραγε; Τα διόδια δεν φτάνουν για να είναι φωταγωγημένος ένας από τους κυριότερους οδικούς κόμβους της χώρας;

Στον παράδρομο της Εθνικής οι λακκούβες γονατίζουν τις αναρτήσεις των Ι.Χ., οι μοτοσυκλετιστές πασχίζουν να κρατήσουν στην πορεία του το δίκυκλο καθώς οι καθιζήσεις και τα νεροφαγώματα σε προκαλούν για οδήγηση μότο κρος.

Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς θα κινδυνεύσεις, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για τον «καλό» δρόμο… στην Ελλάδα του μνημονίου ζεις.

Τι κι αν αυτός ο δρόμος πληρώνεται μέσω των τελών κυκλοφορίας από εσένα και θα πρέπει να συντηρείται από τον διαχειριστή του εθνικού αυτοκινητοδρόμου, εσύ δεν πέρασες από το ταμείο των διοδίων, θα τιμωρηθείς και θα διακινδυνεύσεις. Αυτό είναι το τίμημα…

Και μην χαλαρώνεις γιατί έρχεται, δεν είμαι σίγουρος για την ανάπτυξη, αλλά για τις αυξήσεις διοδίων μιλάω. Και θα είναι τσουχτερές όπως κάθε ιδιωτικοποιημένη υπηρεσία στις μέρες μας.

Στα διόδια Αφιδνών, τα οποία θεωρούνται από τους πλέον «παραγωγικούς» σταθμούς, αναμένεται ανατίμηση κατά 59,52% και από 2,10 θα εκτιναχθούν στα 3,35 ευρώ κι αν θες μην πληρώνεις… Σε περιμένει ο παράδρομος με τα φορτηγά και την πίστα μότο-ότο κρος.

Τουλάχιστον μετά τις αυξήσεις θα έχεις φως στην Εθνική οδό; Δεν μπορώ να σου απαντήσω.

Του Κυρίου δεηθόμεν ή να πω καλύτερα των εθνικών εργολάβων προσευχόμεν…

 • Η Γερμανία απεργάζεται για την Ελλάδα εθνική καταστροφή και συνθηκολόγηση
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • Γιατί η Ρωσική Εκκλησία χαιρέτισε τη νίκη των Αζέρων Τούρκων επί των Αρμενίων – Η ήττα της Δύσης
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Μας οδηγούν στην κόλαση και αδημονούμε για το ταξίδι…
  Δημοσιογράφος, Πανεπιστημιακός
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr