Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Οι αλήθειες για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς που κάνουν ότι αγνοούν

Οι αλήθειες για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς που κάνουν ότι αγνοούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χαμός έγινε τελικά εντός και εκτός Βουλής το περασμένο Σάββατο με την αποκάλυψη των επαφών του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας κ. Μπόργιανς και του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ και της σχετικής αλληλογραφίας.

Πρόκειται για ζήτημα που είχαμε αποκαλύψει πρώτοι στο tribune.gr, για να ακολουθήσουν οι αποκαλύψεις διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά…

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κακώς γίνεται προσπάθεια άρσεως επιχειρημάτων από τη συνέντευξη που ο κ. Μπόργιανς έδωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη για να ακυρωθεί η σημασία της υποθέσεως.

Ο κ. Μπόργιανς αναφέρει πράγματι ότι η λίστα με τους Έλληνες φορολογούμενους υπήρχε στις υπηρεσίες του από το 2015.

Και όντως έτσι είναι, αλλά αυτό αφορά την επεξεργασία των δεδομένων που αγόρασαν οι υπηρεσίες και ευρίσκονταν σε CD.

Τα εν λόγω στοιχεία, χωρίς επεξεργασία, προσφέρθηκε να μας δώσει το 2012 ο κ. Μπόργιανς.

Αυτό είναι άλλωστε σαφές και από την σχετική αλληλογραφία του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ.

Μάλιστα, από το έγγραφο του κ. Πλεξίδα προκύπτει ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας διότι το πρώτο φοβόταν ότι οι ενέργειες του δευτέρου θα διακινδύνευαν την κατάρτιση της γερμανοελβετικής συμφωνίας για την ανταλλαγή στοιχείων σε φορολογικά θέματα.

Ο κ. Μπόργιανς, με άλλα λόγια, μας πρόσφερε το 2012 το CD με τα στοιχεία των καταθετών και των καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες, όπως του είχε περιέλθει και το οποίο θα έπρεπε να επεξεργαστούν οι ελληνικές Αρχές για να βρουν τους Έλληνες καταθέτες, όπως άλλωστε εκείνο το διάστημα έπρατταν οι δικές του υπηρεσίες αναζητώντας τους Γερμανούς καταθέτες.

Το 2015 έχοντας ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων οι γερμανικές Αρχές είχαν λίστες τόσο και για τους Γερμανούς όσο και για καταθέτες άλλων χωρών.

Δηλαδή, αν είχαμε πάρει το 2012 τα στοιχεία όντως θα μπορούσαμε να έχουμε αρχίσει την αναζήτηση των φοροφυγάδων πολύ νωρίτερα.

Ο τέως γενικός γραμματέας πρωθυπουργού επί Αντώνη Σαμαρά κ. Κωνσταντίνος Μπούρας δήλωσε ότι δεν ετίθετο θέμα συνεργασίας με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία διότι «καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό» και ότι «η γελοιότητα, έχει και όρια».

Το τελευταίο ισχύει φυσικά, διότι είναι πασίγνωστο ότι η Ελλάδα συνάπτει συμβάσεις (έστω και απλοποιημένης μορφής) με τα ομόσπονδα κρατίδια. Άλλωστε κάποια συμφωνία δεν έκανε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς με το πρωθυπουργό της Βαυαρίας το 2012; Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Μπούρας;

Ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης επικαλέσθηκε μάλιστα και το άρθρο 9 της Οδηγίας 2011/16/EE του Συμβουλίου σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και υποστήριξε ότι εφόσον δεν υπήρχαν επεξεργασμένα στοιχεία κατά την έννοια της δεν υπήρχε υποχρέωση κοινοποιήσεως τους από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Πρόκειται φυσικά για ένα σόφισμα.

Επειδή τα στοιχεία του CD δεν ήταν επεξεργασμένα δεν ήταν υποχρεωμένες οι γερμανικές Αρχές να τα κοινοποιήσουν και άρα ούτε και οι ελληνικές αρχές να τα πάρουν!

Έπρεπε δηλαδή να περιμένουμε δύο χρόνια, να γίνει η επεξεργασία από τους Γερμανούς για να υπάρχουν στοιχεία επεξεργασμένα από τη γερμανική πλευρά ώστε αυτή να υποχρεούται να τα κοινοποιήσει και άρα η Ελλάδα να είναι αναγκασμένη πλέον να τα παραλάβει! Μάλλον ασθενής άμυνα μας φαίνεται για τυχόν δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης…

Αυτά για όσους προσπαθούν να καλυφθούν. Από όσα πάντως δηλώνουν οι κ.κ. Μπούρας και Μαυραγάνης προκύπτει ότι υπήρχε συνεννόηση προφορική με τον τότε γενικό πρόξενο κ. Πλεξίδα προ της ενημερώσεως της πρεσβείας Βερολίνου με έγγραφο σχετικά με τη προσέγγιση από τον κ. Μπόργιανς.

Πώς όμως ο κ. Πλεξίδας ήλθε σε επαφή με τον κ. Μπούρα.

Σύμφωνα με τα φημολογούμενα στο ΥΠΕΞ ο ενδιάμεσος δεν ήταν άλλος από τον τότε διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού πρέσβη κ. Σταύρο («Ρούλη») Βασιλόπουλο, ο οποίος έδωσε προφορικές οδηγίες στο κ. Πλεξίδα να ματαιώσει τη παρέμβαση της πρεσβείας Βερολίνου (με ένα «το χειρίζομαι εγώ») και να τηλεφωνήσει στο κ. Μπούρα.

Ο κ. Μπούρας παρέπεμψε τον κ. Πλεξίδα στο κ. Μαυραγάνη και o τελευταίος έδωσε την οδηγία να παγώσει το θέμα με την προσφορά του κ. Μπόργιανς.

Σημειώνουμε ότι ως τέως Γενικός Διευθυντής του Φορολογικού Τμήματος της KPMG ο κ. Μαυραγάνης είναι λογικά αδύνατο να μην γνώριζε ότι η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είχε CD με στοιχεία καταθετών σε ελβετικές τράπεζες και είχε ήδη αρχίσει να «στριμώχνει» φορολογουμένους της (κάποιους πιθανά και πελάτες της γερμανικής KPMG) εξαναγκάζοντας τους σε συμβιβασμό και καταβολή μεγάλων ποσών.

Από τα ανωτέρω, αν είναι αληθινά τα φημολογούμενα, συγκρατούμε δύο σημεία: πρώτον, ότι ματαιώθηκε η παρέμβαση της πρεσβείας Βερολίνου (προφανώς διότι ο τότε πρέσβης Δημήτρης Ράλλης δεν ήταν «ελεγχόμενος» και σίγουρα όχι από το κ. Βασιλόπουλο) και δεύτερον, ότι το διπλωματικό γραφείο πρωθυπουργού έπαιξε το κύριο λόγο ενδιαμέσου (με ιδία πρωτοβουλία; με εντολή κάποιου; του τέως διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μπούρα; του τέως Υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη; ή κάποιου άλλου στο γραφείο Πρωθυπουργού – ένα όνομα φυσικά έρχεται σε όλων το μυαλό).

Μια ΕΔΕ (από Σύμβουλο της Επικρατείας όμως και όχι από υπηρεσιακό) θα βοηθούσε ίσως να διευκρινιστούν καλύτερα τα γεγονότα…

***

Σχετικά με τη πρόσφατη προκήρυξη πρεσβευτικών πόστων ακούσαμε ήδη ότι επιβάλλει αναπροσαρμογή της προκήρυξης για τους κατώτερους βαθμούς.

Έτσι φαίνεται ότι η θέση πρεσβευτή συμβούλου στη ΜΑ ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είναι ήδη πιασμένη και ότι προορίζεται για αυτή η μέχρι τώρα πρώτη σύμβουλος και άρτι νεοπροαχθείσα ΠΥΒ΄ κα Κατερίνα Φουντουλάκη. Συνεπώς, ανοίγει θέση συμβούλου πρεσβείας στη ΜΑ ΟΗΕ.

Αντιθέτως η μετακίνηση του κ. Διάμεση και της κας Φραγκογιάννη από τη ΜΑ ΝΑΤΟ επιβάλει μάλλον την παραμονή εκεί του αμυντικού συμβούλου κ. Αλέξανδρου Δημητρακόπουλου, ΣΠΑ΄, επειδή δεν μπορεί να μετακινηθούν δια μιας και τα τρία ανώτερα στελέχη της αντιπροσωπείας.

Ομοίως θα ανοίξει νέα θέση συμβούλου πρεσβείας στη πρεσβεία Άγκυρας, καθώς δημοσιεύθηκε το διάταγμα περί μεταφοράς της μίας από τις τρεις θέσεις συμβούλων πρεσβείας από τη πρεσβεία Ρώμης.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω θέση είναι κενή διότι ο κ. Γιάννης Μαλούκος, ΣΠΑ΄ είχε τοποθετηθεί ως γραμματέας πρεσβείας Α΄ και καλύπτει αντίστοιχη θέση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι κυκλοφορεί το απίστευτο ότι νεοπροαχθείς σε ΠΥΒ΄ έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να προλάβει να καταλάβει τη θέση συμβούλου σε μεσογειακή πρωτεύουσα που έχει προκηρυχθεί. Το μεταφέρουμε, αλλά με κάθε επιφύλαξη.

***

Επίσης, σχολιάστηκε το γεγονός ότι αν και η διοίκηση κυκλοφόρησε ότι προκηρύσσονται όλα τα πρεσβευτικά πόστα που ο κάτοχος τους υπηρετεί άνω της διετίας σε αυτά, κάποια εξαιρέθηκαν.

Έτσι, δεν θίχθηκε ο κ. Βασίλης Κωστής, πρέσβης (υπηρετεί ως πρέσβης στο Πεκίνο από τον Ιούνιο 2013), ούτε ο επικεφαλής στο Γραφείο Συνδέσμου Σκοπίων κ. Χάρης Λαλάκος, ΠΥΑ΄ (υπηρετεί εκεί από τον Ιανουάριο του 2013), ούτε ο πρέσβης στο Κίεβο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ΠΥΑ΄ (υπηρετεί εκεί από τον Ιούνιο 2013).

Η μη προκήρυξη ίσως αποτελεί δείγμα της εκτίμησης του κ. Κοτζιά για την δουλειά τους.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Λαλάκος ακούγεται και μεταξύ των υποψηφίων για τη πρεσβεία Ουάσιγκτον.

Επίσης δεν προκηρύχθηκε η πρεσβεία Αμπού Ντάμπι όπου ο κ. Διονύσης Ζώης, ΠΥΑ΄ υπηρετεί αδιαλείπτως από τον Νοέμβριο του 2008 (!) και σπάει το ρεκόρ του κ. Μαυροειδή στη πρεσβεία Ισλαμαμπάντ.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έγινε προσπάθεια μετακινήσεως του κ. Ζώη (χαρακτηριστικά, όχι πολύ μακριά, στη πρεσβεία Ριάντ) και πέρασε από το ΑΥΣ ως διάδοχος του μάλιστα ο κ. Αλέξανδρος Ράλλης, ΠΥΑ΄.

Τελικά η μετακίνηση ακυρώθηκε και ο κ. Α. Ράλλης έχει ήδη αναλάβει πρέσβης στη Ρίγα.

Υπέρ της παραμονής του κ. Ζώη φημολογείται ότι έχει κινηθεί μέλος τοπικού βασιλικού οίκου με τον οποίο διατηρεί στενή σχέση.

Επίσης, δεν προκηρύχθηκε η θέση του μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΑ ΕΕ όπου ο κ. Ανδρέας Παπασταύρου, ΠΥΑ΄, είχε μεν τοποθετηθεί ως επικεφαλής, υπηρετεί ήδη όμως ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος από το Σεπτέμβριο του 2010.

***

Το χαμό που έκανε η αντιπολίτευση και δη η Νέα Δημοκρατία για τις κρίσεις στα σώματα ασφαλείας αντιπαραβάλλουν με την πλήρη σιωπή που κάλυψε τις κρίσεις συμβούλων πρεσβείας Α΄ για το βαθμό πληρεξουσίου υπουργού Β΄.

Η σιωπή δημιουργεί την εικόνα ότι η Νέα Δημοκρατία είχε ειδοποιηθεί και είχε σπεύσει να προστατεύσει τους πραγματικά αρεστούς σε αυτή.

Έτσι κάποιοι σχολιάζουν ότι δεν μπορεί να είναι άσχετη η σιωπή με το γεγονός ότι όλη η σειρά του 1993 στην οποία ανήκε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος προήχθη, όπως άλλωστε και ο αδελφός του αποσπασμένου στο κόμμα (κουμπάρου, σημειωτέον, του κ. Κουμουτσάκου) κ. Νίκου Πιπερίγκου, ΣΠΑ΄, Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, παρά τα φημολογούμενα προβλήματα που είχε ο τελευταίος με τον προϊστάμενο του κ. Λεωνίδα Ροκανά.

Έτσι πολλοί εκ των παραληφθέντων νιώθουν πικραμένοι ότι αφέθηκαν «ακάλυπτοι» και σημειώνουν ότι η συνήθως λαλίστατη κα Μπακογιάννη αδιαφόρησε για το θέμα.

Μάλιστα κάποιοι συνομοσιωλόγοι (και είναι μάλλον αρκετοί στο ΥΠΕΞ) προχωρούν και πιο πέρα και θεωρούν ότι η υποτιθέμενη οργή τον Οκτώβριο της κας Μπακογιάννη για την μετακίνηση της κας Παπαδοπούλου από τη ΜΑ ΕΕ έγινε εκ του πονηρού και σε συνεννόηση με υπηρεσιακούς για να διασφαλιστεί η τοποθέτηση της -ούτως ή άλλως υπό μετακίνηση κας Παπαδοπούλου- στη πρεσβεία Μοντεβιδέο για την οποία η κα Μπακογιάννη διατηρεί -για ευνόητους λόγους- ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

***

Σε ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του ΥΠΕΞ τείνει να μεταβληθεί η σύνθεση των πολιτικών γραφείων του ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, του ΑΝΥΠΕΞ κ. Ξυδάκη και των ΥΦΥΠΕΞ κ.κ. Μάρδα και Αμανατίδη.

Στον εσωτερικό τηλεφωνικό κατάλογο του Υπουργείου δεν αναφέρεται κανένας από τους συμβούλους και μετακλητούς, η δε αναφορά σε πολιτικά γραφεία έχει εξαφανιστεί.

Μόνο το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού κ. Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου εντοπίζεται σε κάποιο σημείο.

Κατά τα λοιπά σύμβουλοι κλ.π. μοιάζει να απουσιάζουν. Εν τούτοις, και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ως απάντηση σε ερώτηση του κ. Λοβέρδου το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την 31η Δεκεμβρίου 2015 υπηρετούσαν στο ΥΠΕΞ 28 μετακλητοί και ειδικοί σύμβουλοι/ειδικοί συνεργάτες.

Από πρόχειρη καταγραφή που κάναμε φαίνεται ότι στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Κοτζιά υπηρετούν ως μετακλητοί οι κ.κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος (μαθηματικός με διδακτορικό από το Imperial College), και Γιώργος-Βλαδίμηρος Μανιακούρας, ο ΤΕ λογιστής κ. Γιώργος Δημητρόπουλος και η ΔΕ κα Μαρία-Ελένη Ράλλη, έως πρόσφατα δε και ο κ. Κώστας Καλομβοκίδης.

Ως ειδικοί σύμβουλοι απασχολούνται η κα Χρυσάνθη Βαγενά (τέως εμπειρογνώμονας πρεσβευτής Α΄, η ευρείας αποδοχής στο ΥΠΕΞ κα Βαγενά έχει αναλάβει την επίβλεψη του ιδιαιτέρου γραφείου υπουργού) και Γιώργος Μητράκος.

Ως «άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι» υπηρετούν επίσης οι Γιώργος Σακελαρίου (θέματα πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας) και Παναγιώτης Συριόπουλος (θέματα BRICs).

Στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΝΥΠΕΞ κ. Νίκου Ξυδάκη υπηρετούν ως μετακλητοί οι κ.κ. Ζαφείρης-Γιώργος Καραρπάσης, κάτοχος μεταπτυχιακού του Παντείου, Βαγγέλης Κυζηράκος, διδάκτορας και απόφοιτος του πανεπιστημίου Essex, και η οπτικός Κατερίνα Σταυρούλα και ως ειδικοί σύμβουλοι οι κυρίες Ειρήνη Λαγουρού, οικονομολόγος, και Θεοδώρα Σταθούλια, διδάκτορας του πανεπιστημίου Strathclyde, καθώς και ο ιστορικός κ. Απόστολος Φωτιάδης.

Πρόσφατα αποσπάσθηκε ως διευθυντής από τη ΜΟΔ Α.Ε. ο κ. Νίκος Αλμπανόπουλος.

Στο Πολιτικό Γραφείο του ΥΦΥΠΕΞ κ. Γιάννη Αμανατίδη απασχολούνται ως μετακλητοί οι κ. Φώτης Κοντός (δάσκαλος εκπαιδευτικός, αποσπασμένος ως διευθυντής), ο ΤΕ πληροφορικής κ. Θεόφιλος Κοσσυβάκης και ο νοσηλευτής κ. Γιώργος Τρίχας, ως ειδικός σύμβουλος ο κ. Γιώργος Πατρίκιος (κληρονομιά από το πολιτικό γραφείο του υπηρεσιακού ΑΝΥΠΕΞ καθηγητή κ. Σπύρου Φλογαΐτη όπου υπηρέτησε επίσης ως ειδικός σύμβουλος με τη κόρη του παλιού πρέσβη κ. Μίλτου Χισκάκη Μάρθα) και ως ειδική συνεργάτιδα η κα Αγλαΐα Καλτσά.

Τέλος, στο Πολιτικό Γραφείο του ΥΦΥΠΕΞ κ. Δημήτρη Μάρδα, πέραν του διευθυντή κ. Γιώργου Στουραΐτη, μαθηματικού, απασχολούνται ως μετακλητοί ο κ. Βαγγέλης Καραγρηγορίου, οικονομολόγος, και η κα Ελπίδα Μακρή και ως ειδικοί σύμβουλο η κα Σοφία Κιβρακίδου, οικονομολόγος, και ο κ. Νίκος Χρήστου, τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ με διδακτορικό στο Καναδά.

Η «εξαφάνιση» από τον τηλεφωνικό κατάλογο των μετακλητών στελεχών επεκτείνεται και στα γραφεία των Γενικών Γραμματέων.

Από την έρευνα μας προέκυψε ότι στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Γιώργου Τσίπρα υπηρετούν ως ειδικός σύμβουλος ο κ. Βαγγέλης Κυζηράκος και ως ειδική συνεργάτης ο κ. Χρήστος Παναγής.

Δεν έχουμε προς το παρόν εντοπίσει συνεργάτες στο γραφείο της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως της ίδιας γενικής γραμματείας στη Θεσσαλονίκη κας Κυριακής Τεκτονίδου. Ο προκάτοχος της πάντως κ. Πέτρος Τριάρχης διατηρούσε ως ειδική σύμβουλο τη κα Κατερίνα Ζη.

Δεν έχουμε επίσης εντοπίσει συνεργάτες του νεώτερου μέλους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, δηλαδή του Ειδικού Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας Ευστάθιου Λιανού Λιάντη.

Για τον μετακλητό Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινο προσλήφθηκε ως ειδικός συνεργάτης ο κ. Δημήτρης Πατερέλης και ως ειδικός σύμβουλος ο κ. Κοσμάς Παπαχρήστου (πνευμονολιόγος-φηματιολόγος).

Σημειώνεται ότι οι προαναφερθέντες είναι μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί το πλήθος των αποσπασμένων. Π.χ. στο γραφείο του κ. Ξυδάκη έχει αποσπαστεί η εκπαιδευτικός χημικός κα Θεοδώρα Μακρή. Στο γραφείο του κ. Μάρδα από τη Περιφέρεια Αττικής η κα Μάρακα και από το Υπουργείο Οικονομικών οι κυρίες Ευθαλία Καπίτσινα και Χρυσούλα Αδαμοπούλου, η υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης κα Ελένη Γεώργιζα.

Στο πολιτικό γραφείο του κ. Κοτζιά έχουν αποσπαστεί από το Υπουργείο Άμυνας οι Κ. Τσαντίλης και Π. Νικολοπούλου.

Από το Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. προέρχεται με απόσπαση ο νομικός σύμβουλος του υπουργού κ. Παναγιώτης Ματθαίου, διδάκτορας νομικής.

Πρόσφατα π.χ. αποσπάσθηκε η κα Αντωνία Δαμίγου διοικητικός της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στο Πολιτικό Γραφείο του κ. Κοτζιά.

Στο Γραφείο του κ. Αμανατίδη έχει αποσπαστεί η εκπαιδευτικός γυμνάστρια κα Σοφία Παπαποστόλου και η υπάλληλος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Ειρήνη Δουρούμη.

Στο Γραφείο του κ. Τσίπρα αποσπάστηκε η καθηγήτρια γερμανικών κα Ευαγγελία Κρούπη, αλλά και η κα Ελισσάβετ Μαυρίδου (που προηγουμένως ήταν αποσπασμένη στο κ. Τριάρχη).

Όσο για τους δημοσιογράφους, με άλλη ευκαιρία.

***

Υπάρχει βέβαια και η αντίστροφη πορεία. Έτσι στο Πολιτικό Γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Θεοδώρας Τσάγκρη αποσπάσθηκε ο κ. Μάριος Μπελιμπασάκης, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄, στο δε Γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά έχει αποσπαστεί η κα Άννα Δαλαμάνγκα, εμπειρογνώμονας πρεσβευτής σύμβουλος Α΄. Ως διπλωματικός σύμβουλος στο Υπουργείο Άμυνας αποσπάσθηκε ο κ. Χρήστος Ζαχαρόπουλος, ΣΠΒ΄. Ομοίως, ως διπλωματική σύμβουλος στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποσπάστηκε η κα Πένυ Ντούτη, ΣΠΑ΄ (chapeau…).

***

Κάποια κυριακάτικη εφημερίδα μας αντιγράφει «εξωφρενικά». Τουλάχιστον, ας αναφέρει την πηγή της…

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr