Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιώργος Λοβέρδος
Δημοσιογράφος, Φωτογράφος

Είναι τόσο αργά για την «Αριστερά»;

Είναι τόσο αργά για την «Αριστερά»;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Λοβέρδος,

Δεν θα συμμετάσχω στην κομματική προεκλογική επίλυση του θέματος της Θράκης που επί δεκαετίες η ελληνική πολιτική ήταν (κατά τη γνώμη μου) λάθος… Πιστεύω πως η συγκεκριμένη περίοδος δεν ενδείκνυται για ορθές προσεγγίσεις πόσω μάλλον που η θέση της Αθήνας έχει αποδυναμωθεί με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της στους δανειστές. Ούτε θα ασχοληθώ με τα σενάρια περί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Ελιάς και Ποταμιού…

Αργά ή γρήγορα ο λαός «θα μιλήσει» και όπως πάντα θα πει τον λόγο του… που σχεδόν ποτέ δεν αποδείχθηκε σοφός (επίσης κατά τη γνώμη μου). Θα συνιστούσα επίσης στους «θερμόαιμους» να μην χάνουν το δάσος και να μην αναγάγουν διαφοροποιήσεις, μικρές ή μεγαλύτερες, σε τεράστιες διαφορές.

Το πρόβλημα της «προοδευτικής» αριστερής παράταξης ήταν πως ποτέ δεν ήταν ενωμένη και τρωγόταν μεταξύ της… Αν συνεχίσουν το ίδιο λάθος θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στο Λαό και την Ιστορία…

Επίσης, αν έχουν επιλύσει άμεσα ή έμμεσα το δικό τους οικονομικό πρόβλημα, ας σκεφτούν πως υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που περιμένουν να μην χάσουν τα σπίτια τους, να έχουν φως, νερό και τηλέφωνο, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να μπορούν να πάνε στο γιατρό, να πάρουν μια σύνταξη.

Συχνά, οι «επαναστάτες» και οι διανοητές ήταν αστικής ή και μεγαλοαστικής καταγωγής, αυτό όμως μην τους παρασύρει σε εκκεντρικές θέσεις και προσωπικές διαμάχες.

Ας μην ξεχνούν πως κάνουν αγώνα για το Λαό και υπέρ του Λαού, όχι για την επικράτηση των προσωπικών τους θέσεων.

Ας μην ξεχνούν επίσης πως ο στόχος είναι ένας: Ανατροπή της παρούσης πολιτικής με στόχο την ανακούφιση και την ανάταση των μεσαίων και χαμηλών οικονομικά στρωμάτων, μέσα από αλλαγές δομών, διόρθωσης λαθών και ταξικής πολιτικής, πολλών δεκαετιών.

Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τους ίδιους δημοκρατικούς στόχους, υπάρχει πάντα η λύση του διαλόγου και όχι αναγκαστικά της στείρας καταγγελίας.

Συχνά μας παρασύρουν πρόσωπα, σενάρια, απόψεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της στιγμής, αλλά προφανώς ξυπνούν δικούς μας φόβους και σκέψεις.

Ας σκεφτούμε επίσης πως κανείς δεν έχει το αλάθητο, ούτε καν ο Ποντίφικας της Ρώμης!

Καιρός να ενώσουν άμεσα ή έμμεσα τις δυνάμεις τους, πριν είναι πολύ αργά…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr