Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κωνσταντίνος Μίχαλος
Πρόεδρος ΕΒΕΑ - ΚΕΕΕ

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας

Έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου για το πολιτικό σύστημα της χώρας να αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει κουλτούρα και να βάλει τέλος στην κατακραυγή που δέχεται από μεγάλο μέρος, -ίσως την πλειοψηφία-, των Ελλήνων πολιτών.

Η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, χωρίς καμιά αμφιβολία είναι ένα μεγάλο αγκάθι για την ίδια τη χώρα και αποτελεί τροχοπέδη στην εθνική προσπάθεια για να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και η κοινωνία σε συνοχή.

Οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν άδικο που διατυπώνουν σοβαρότατες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας συνολικά, να εφαρμόσει μια εθνική πολιτική και να απαλλάξει τη χώρα από το δυσβάστακτο βάρος της κρίσης.

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η επίτευξη έστω μιας μίνιμουμ συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απαιτούν από όλα τα κόμματα να λυθούν, χωρίς να βάζουν μικροκομματικά προσκόμματα και να αναλώνονται σε μικροπολιτικές μάχες εντυπώσεων .

Στην εξαιρετικά δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, μετά από έξι και βάλε χρόνια σκληρής λιτότητας, κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να αντέξει μόνο του ή έστω και με έναν σύμμαχο το βάρος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Ένα πρόγραμμα που καλώς ή κακώς όλα τα πολιτικά κόμματα -πλην των δύο άκρων- το ψήφισαν.

Όλα λοιπόν τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν ρότα , να αμβλύνουν το αντιπολιτευτικό τους μένος και βοηθήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό να υλοποιήσει το πρόγραμμα για την έξοδο τη χώρας από την κρίση.

Προηγουμένως βέβαια και η κυβέρνηση πρέπει να κατεβάσει το «κόκκινο λάβαρο να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της και δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση, που αυτή και αν απαιτεί συναίνεση.

Αν όλα τα πολιτικά κόμματα θεωρούν το πρόγραμμα που ψήφισαν αποτυχημένο, ας ομονοήσουν, ας ενώσουν δυνάμεις και ας έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τους δανειστές.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια αντιπολιτευτικών μαχών.

Όλα τα πολιτικά κόμματα από κοινού πρέπει να ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι που θα οδηγήσει την χώρας σε ένα καλύτερο μέλλον .

Είτε αυτό είναι η άμεση και χωρίς αναβολές και αναστολές υλοποίηση των συμφωνηθέντων αποφάσεων και μέτρων, είτε της ρήξης με τους δανειστές.

Το εθνικό συμφέρον επιβάλλει συναίνεση. Δεν μπορεί ένας ολόκληρος λαός να υποφέρει γιατί πρέπει να «κερδίσει» πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ ή όποιος άλλος πολιτικός σχηματισμός. Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα και οι λύσεις δεν μπορεί να είναι κομματικές.

Βέβαια η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο και είναι αυτή που πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για πραγματική συναίνεση, με την αντιπολίτευση να αποδεικνύει ότι έχει πράγματι συναινετική διάθεση.

Σε διαφορετική περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης θα γίνει χιονοστιβάδα για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

 • Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να παραμείνει «μία» – Μόνο «στα τρία» θα έχουμε ειρήνη
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • «Ζώνη ασφαλείας» στη Βόρεια Μακεδονία εάν ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • REQUIEM: Υβριδικός πόλεμος της Εκκλησίας της Ρωσίας κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr