Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ρόμπερτ Πεφάνης
Καθηγητής Επικοινωνίας

Η συμμετοχή στα κοινά είναι το κλειδί!

Η συμμετοχή στα κοινά είναι το κλειδί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ρόμπερτ Πεφάνης,

Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, υπάρχουν δυο επιλογές: τα γκρεμίζεις και ξεκινάς από την αρχή ή προσπαθείς να αλλάξεις την κατάσταση εκ των έσω.

Επαναστάσεις γίνονται όταν οι πολίτες δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Όταν εκμηδενιστούν οι όποιες ελπίδες για αξιοπρέπεια. Σήμερα για πολλούς λόγους, είναι εκτός πραγματικότητας να μιλάμε για βίαιη ανατροπή. Οπότε, δεν υφίσταται η πρώτη επιλογή.

Η δεύτερη επιλογή όμως, είναι μονόδρομος.

Μεγαλεπίβολα σχέδια για «σωτηρία» της χώρας μας μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

Ουδείς νοήμων πιστεύει ότι θα σωθούμε με τις παρεμβάσεις των Ευρωπαίων. Μόνοι μας θα διορθώσουμε αυτά που τόσα χρόνια δεν έκαναν κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων.

Πώς θα γίνει αυτό; Όλα ξεκινούν από τη γειτονιά, από την συνοικία στην οποία ζούμε. Αν επιδιώξουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα σε αυτό το επίπεδο, τότε μόνο μπορούμε να περιμένουμε θετική εξέλιξη στα προβλήματα της Ελλάδας.

Η ευκαιρία να το πράξουμε είναι πολύ κοντά.

Οι τοπικές εκλογές του Μαΐου είναι η ιδανική ευκαιρία να ασχοληθούμε εμείς με τα προβλήματα του τόπου. Μην σταθεί κανείς αμέτοχος, δηλώστε υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι ή αν δεν έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή και τον δυναμισμό σας, οργανώστε μια παράταξη για να κατέβει στις τοπικές εκλογές.

Η απάθεια είναι μέχρι ενός σημείου και συνενοχή.

Φανταστείτε πόσο θα βελτιωνόταν η κατάσταση αν οι ίδιοι αποφασίζαμε για τα του τόπου μας, αν επιτέλους οι Δήμοι στελεχώνονταν με καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται για τη γειτονιά τους και για την κοινωνική πρόοδο. Αρκετά με την κακομοιριά και τις δολοπλοκίες που χαρακτήρισαν τα τελευταία 30 χρόνια τοπικής και εθνικής πολιτικής.

Υπάρχει μεγάλη μερίδα σκεπτόμενων ανθρώπων που ασφυκτιά, που θέλει να προοδεύσουμε πρωτίστως ως άνθρωποι με έμφαση στην Παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει κάτι, ας φροντίσουμε να γίνεται συνετή χρήση των κονδυλίων της αυτοδιοίκησης, ας προσφέρουμε υπηρεσίες σε εθελοντική βάση στους συνανθρώπους μας, ας πάρουμε πίσω τις γειτονιές μας και τελικά τη χώρα μας.

Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πορεία μας. Ας το αντιληφθούμε και ας αναλάβουμε πολιτική δράση. Είναι η μόνη λύση.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr