Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

O Μητσοτάκης στ΄ αχνάρια Μάνου-Τζήμερου και ο Τσίπρας δίνει “δώρα”

O Μητσοτάκης στ΄ αχνάρια Μάνου-Τζήμερου και ο Τσίπρας δίνει “δώρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι αν μη τι άλλο κωμικό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, -και για να είμαι πιο ακριβής ο αρχηγός του Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη που έχει επιλέξει για να προάγουν την “πολιτική” του,- να επιχειρεί να πείσει τους πολίτες αυτής της χώρας ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε από τους δανειστές γιατί απέστειλε επιστολή με την οποία ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα πράξει μετά τις ευεργετικές αποφάσεις της για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους νησιώτες, με την παροχή βοηθήματος και το πάγωμα του ΦΠΑ.

Οι πολίτες κύριοι της Νέας Μητσοτακικής Δημοκρατίας δεν τρώνε κουτόχορτο. Όπως αναγνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε, και την καταγγέλλουν, έτσι αναγνωρίζουν και τις όποιες θετικές αποφάσεις λαμβάνει και της το πιστώνουν.

Μητσοτάκηδες, Χατζηδάκηδες, Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες και κάποιοι άλλοι, απλώς φωνασκούν και γίνονται γραφικοί όταν προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για πράγματα που απλά δεν ισχύουν.

Φωνάζουν τώρα γιατί ο Τσακαλώτος έδωσε έγγραφες εξηγήσεις στους δανειστές, για τους λόγους που χορήγησε βοήθημα στους συνταξιούχους και πάγωσε το ΦΠΑ στους νησιώτες, και για το τι θα πράξει στη συνέχεια αν δημιουργηθεί πρόβλημα στα δημοσιονομικά.

Δεν τους πειράζει που ο υπουργός των Οικονομικών αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις -και αυτό δήθεν είναι εξευτελιστικό- όπως προσπαθούν ματαίως να πείσουν τους πολίτες.

Τους πειράζει που η κυβέρνηση πήρε μέτρα υπέρ κάποιων πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς να πάρει την άδεια των δανειστών και εν τέλει κατάφερε να πείσει τους δανειστές ότι καλά έπραξε, καθώς οι παροχές αυτές δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την μείωση του ελληνικού χρέους, αφού οι δανειστές δέχτηκαν τις εξηγήσεις Τσακαλώτου.

Τους πειράζει ακόμη το ότι έκαναν άλλο ένα τεράστιο πολιτικό λάθος που δεν υπερψήφισαν στη Βουλή το βοήθημα υπέρ των συνταξιούχων και όμως αυτό δόθηκε από την κυβέρνηση και τελικά έγινε αποδεκτό και από την πλειοψηφία των δανειστών που απομόνωσαν τις ακραίες φωνές στους κόλπους τους, όσο και αν αυτές είναι ισχυρές όπως του Σόιμπλε που για να μην ξεχνιόμαστε η κα Μπακογιάννη έχει αποκαλέσει φιλέλληνα!

Μα πάνω απ όλα τους πειράζει το ότι δεν μπορούν να χαράξουν πολιτική που να έχει εθνικό πρόσημο αλλά και κοινωνικές διαστάσεις και σέρνονται πίσω από τις υποδείξεις των νεοφιλελεύθερων φωνών της Ευρώπης.

Ο κος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν στην ΝΔ τύπου Χατζηδάκη πρέπει να κατανοήσουν ότι οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους δεν θα οδηγήσουν πουθενά την μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς.

Απλά θα της πιστοποιήσουν χαρακτηριστικά που σταδιακά θα την αποδυναμώσουν σε ποσοστά “Μάνου” και “Τζήμερου”.

Αντί λοιπόν κύριοι της μητσοτακικής ΝΔ να μάχεστε θετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, στραφείτε στην παραγωγή πολιτικών που μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα της χώρας που πράγματι υποφέρει και κυρίως πολιτικών που να πείθουν την πλειοψηφία της κοινωνίας για την ορθότητα τους.

Μην χτυπιέστε γιατί ο Τσίπρας έδωσε βοήθημα στους συνταξιούχους. Γιατί αυτός έδωσε κάτι. Έστω και “ψίχουλα”. Ο Μητσοτάκης τι θα κάνει δηλαδή, έτσι για να το γνωρίζουν και οι πολίτες. Αν έρθει στην εξουσία δεν θα δώσει βοηθήματα στους συνταξιούχους που έχουν ανάγκη;

Και να μην ακούσω ως ανταπάντηση αυτά τα “χαζά” ότι “εμείς θα κάνουμε σε βάθος μεταρρυθμίσεις που δεν θα χρειάζεται να δώσουμε βοηθήματα” και τα λοιπά και τα λοιπά, γιατί οι γέροντες δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα αποδώσουν τα περισπούδαστα μέτρα των κολεγιόπαιδων της Νέας Μητσοτακικής Δημοκρατίας για να πάρουν δώρα στα εγγόνια τους τα Χριστούγεννα και να καλύψουν κάποιες άλλες βασικές τους ανάγκες.

βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις με αναπτυξιακό αλλά ταυτόχρονα και κοινωνικό πρόσημο, αλλά και οι έχοντες ανάγκη θα πρέπει να αντιμετωπίζουν άμεσα τις πιεστικές ανάγκες για την επιβίωση τους. Δεν μπορούν να περιμένουν ούτε για να φάνε, ούτε για να κάνουν “ανθρώπινες” γιορτές.

Ο Τσίπρας λοιπόν τους έδωσε βοήθημα, αναγνωρίζοντας ότι το έχουν ανάγκη λόγω των δραματικών περικοπών στις συντάξεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια απ όλες τις κυβερνήσεις. Και από την δική του, αλλά και από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει να δει ο Μητσοτάκης. Γιατί η άλλη αλήθεια η δήθεν “Συμφωνία Αλήθειας” που ευαγγελίζεται είναι μια θολή εικόνα που για να ξεκαθαρίσει χρειάζεται χρόνος και δυστυχώς για κάποιους συνανθρώπους μας τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Αλλά ευτυχώς στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη υπάρχουν ακόμη πάμπολλα στελέχη που εξακολουθούν να βλέπουν χωρίς νεοφιλελεύθερα γυαλιά. Και επειδή πολλοί πιστεύουν ότι το 2017 μπορεί και να είναι εκλογική χρονιά, καλό θα είναι να ενεργοποιηθούν για να ξεφύγει η ΝΔ από το λάθος μονοπάτι, στ΄ αχνάρια Μάνου-Τζήμερου, που την οδηγεί η ηγετική της ομάδα.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr