Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Η κούπα του Πυθαγόρα

Η κούπα του Πυθαγόρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πυθαγόρας υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός. Μεταξύ των πολύ μεγάλων επιτευγμάτων του ήταν και η ανακάλυψη μιας κούπας, που έμεινε ανά τις χιλιετίες γνωστή ως η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα». Δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια πήλινη κούπα που όταν γεμιζόταν –συνήθως με κρασί- πάνω από μια γραμμή, ένα όριο, που είχε στο εσωτερικό της, ως δια μαγείας άδειαζε. Ήταν μια απλή εφαρμογή των νόμων της φυσικής, καθώς μέσα στην κούπα υπήρχε μια στήλη που έκρυβε έναν εσωτερικό σωλήνα και η οποία συνδεόταν με μία κρυφή οπή στη βάση της. Έτσι όταν το κρασί υπερέβαινε την γραμμή, το όριο, που βρισκόταν στο εσωτερικό της κούπας , τότε μέσω της στήλης και του σωλήνα που περιείχε, έφτανε στην κρυφή οπή και άδειαζε. Και μάλιστα άδειαζε τελείως και όχι μόνο το κρασί που περνούσε τη γραμμή, γιατί τα μόρια του υγρού παρασύρουν το ένα το άλλο.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος και μαθηματικός, εφηύρε αυτή τη κούπα για να καταδείξει στους συμπολίτες του, ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεπερνούν τα όρια , γιατί τότε θα τα χάσουν όλα.

Μια ακόμη αρχαιοελληνική διδαχή που φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας,  αλλά δυστυχώς -και αν την γνωρίζουν- δεν την λαμβάνουν υπόψη τους και οι δικοί μας πολιτικοί ταγοί.

Γιατί τα τελευταία χρόνια , βλέπουμε μια Ευρώπη να φέρεται άκρως εχθρικά στην Ελλάδα, να μην θέλει να την βοηθήσει παρά μόνο να την τιμωρήσει, επιβάλλοντας πολιτικές εξουθενωτικής λιτότητας, που έχουν αποσαθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και παράλληλα δεν έχουν επιφέρει ουδεμία βελτίωση των οικονομικών της δεικτών. Γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μπήκαμε στα προγράμματα «διάσωσης» με χρέος 125% του ΑΕΠ και σήμερα έχουμε 175% ΑΕΠ, με ανεργία λίγο πάνω από το 10% και σήμερα έχουμε λίγο κάτω από το 30%, με ΑΕΠ πάνω από 230 δις ευρώ και σήμερα έχουμε κάτω από 180 δις ευρώ.

Αυτή η Ευρώπη, λοιπόν, η Ευρώπη της Γερμανίας, έχει γεμίσει την «δίκαιη κούπα» με θανατηφόρες δόσεις σκληρών μέτρων, πάνω από την κόκκινη γραμμή. Και είναι βέβαιο ότι πολύ γρήγορα η κούπα θα λειτουργήσει και θα αδειάσει. Η «κούπα» δεν αντέχει άλλο δηλητήριο. Και οι Ευρωπαίοι θα χάσουν τα πάντα από την Ελλάδα.

Και βέβαια το ίδιο θα συμβεί και με την ελληνική κυβέρνηση, αν δεν καταφέρει να τους συγκρατήσει, πείθοντας τους ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει σε καμία περίπτωση άλλα βάρη. Αυτό πρέπει να πράξει. Να πείσει τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να επιβάλλουν δυσβάστακτα μέτρα και όχι να επιχειρεί με την επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει εξαπολύσει, να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι η κατάσταση στην χώρα βελτιώνεται. Γιατί τη σκληρή πραγματικότητα την βιώνουν καθημερινά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες και βλέπουν ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για δήθεν ανάκαμψη είναι ψευδείς. Και νοιώθουν στο πετσί τους καθημερινά τα αποτελέσματα των ακραίων πολιτικών λιτότητας που δυστυχώς θα συνεχιστούν για πολλά ακόμη χρόνια, όπως προβλέπουν άλλωστε τα μνημόνια και διατάσουν οι δανειστές.

Είναι λοιπόν αδήριτη η ανάγκη η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Να ορθώσει ανάστημα και να απαιτήσει από τους εταίρους μας να μπει ένα τέλος στη λιτότητα.

Γιατί διαφορετικά η κούπα του Πυθαγορά θα γεμίσει πάνω από τη γραμμή και θα μοιραία θα αδειάσει, με αποτέλεσμα όλα όσα έχουν κατακτηθεί, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, όπως παραδέχεται η κυβέρνηση, να χαθούν οριστικά.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr