Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη της ΝΔ ο μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη και ο “ψευτοκαραμανλισμός”

Σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη της ΝΔ ο μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη και ο “ψευτοκαραμανλισμός”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κ. Πελαγίδης, εξ απορρήτων (;) σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, στον οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζει για την συγγραφή του οικονομικού του προγράμματος, συγγραφέας του βιβλίου «Μέση Γη- Η Επιστροφή του Πολιτικού Κέντρου», μπορεί να νιώθει εξαιρετικά περήφανος για πολλά πράγματα.

Αρχικά, μπορεί να νιώθει περήφανος γιατί ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκφώνησε μία βαρύγδουπη ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου, αλλά κυρίως γιατί, αυτή ακριβώς η παρουσία, εντάσσεται στο σχέδιο που έχει εκπονήσει ώστε να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κυριάκο, όπως αρέσκεται να αποκαλεί ο ίδιος, ως τον απόλυτο εκφραστή του πολιτικού κέντρου.

Μπορεί να αισθάνεται περήφανος, για τον τίτλο που απέδωσε, ο «Αντάρτης του Κέντρου», κάτι που ακόμη και ίδιος μας προτρέπει να μην γελάμε, όταν το διαβάζουμε.

Μπορεί επίσης να αισθάνεται περήφανος για την συμμετοχή του στη διαμόρφωση της νέας Νέας Δημοκρατίας -την οποία ο ίδιος έχει αποκαλέσει «κενό κόμμα-κέλυφος ενός παραποιημένου και νόθου ψευτοκαραμανλισμού» – και τη «συμφωνία αλήθειας» που έχει συνάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με ποιον άραγε) για την ανατροπή του λαϊκισμού και τη αναγέννηση της χώρας.

Ο κ. Πελαγίδης μπορεί τέλος να αισθάνεται περήφανος για τις απόψεις του για την Παιδεία και την Υγεία, τις οποίες προφανώς στηρίζει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Πελαγίδης ως ο θεωρητικός και εκφραστής του νέου «πολιτικού κέντρου», το οποίο προφανώς ορίζεται από τη φασιστική Χρυσή Αυγή στο δεξί άκρο και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου στο άκρο του από τα Αριστερά, δεν έχει κανένα πρόβλημα να καταθέτει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του, τις οποίες όμως τις εμμένει να περιβάλει με ένα κεντρώο πολιτικό μανδύα.

Οι απόψεις του κ. Πελαγίδη δεν είναι τόσο κρυφές όσο του «αντάρτη» που συμβουλεύει. Ο κ. Μητσοτάκης, το τελευταίο διάστημα, πέρα από την καθαρά εκπεφρασμένη άποψή του για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία, με συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ανάμεσά τους και τα νοσοκομεία Παίδων, αρχίζει να ψελλίζει και στοιχεία του προγράμματός του για την Παιδεία. Από το βήμα της Βουλής, αυτή την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέλαβε το όραμά του για το δημόσιο σχολείο. Θέλει, λέει ελεύθερο και αυτόνομο σχολείο, απελευθερωμένο από το κράτος και διευθυντές που θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν και να διαχειριστούν ανθρώπινους και υλικούς πόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν λέει ότι στο πρόγραμμά του, θα επιβιώσουν τα σχολεία που θα μπορούν να βρουν πόρους από την αγορά και ενδεχομένως από τους γονείς που θα μπορούν να πληρώνουν. Δεν λέει ότι οραματίζεται μία κοινωνία με σχολεία που θα λειτουργούν μόνο εάν βρίσκουν τους απαραίτητους πόρους και όσα δεν μπορούν να βρουν τους πόρους θα κλείνουν. Ο κ. Μητσοτάκης, δεν το λέει, αλλά ο κ. Πελαγίδης το λέει.
Και το λέει ανοιχτά σε συνέντευξή του στο liberal.gr στις 25 Ιανουαρίου του 2017.

«Να σας πω αμέσως για την σπατάλη στην Υγεία από τις 2000 κλινικές (!) και τα 140 νοσοκομεία; Χρειαζόμαστε 800-900 κλινικές και 80-90 νοσοκομεία με πλήρη αναδιάρθρωση του προσωπικού. Τα ίδια να σας πω για τα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ (!), τα σχολεία. Ανορθολογισμός και σπατάλη τεράστια. Η τρόικα εδώ έχει αποτύχει παρά τις προθέσεις της» είπε ο εξ απορρήτων.

Η τρόικα εδώ έχει αποτύχει παρά τις προθέσεις της, λέει ο κ. Πελαγίδης και εξηγεί με σαφήνεια το πρόγραμμα που έχει στα σκαριά η ΝΔ για την μείωση των φόρων, των δαπανών και το όραμά του για την ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία των αρίστων των κ. Μητσοτάκη και Πελαγίδη, θα περιλαμβάνει μόνο αυτούς που έχουν να πληρώσουν, όλοι οι άλλοι θα πετιούνται στον σύγχρονο κοινωνικό καιάδα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Ο κ. Πελαγίδης, λέει κι άλλες αλήθειες, συμφωνεί επίσης με την τρόικα, ότι «δεν μπορούμε να έχουμε υψηλότερο αφορολόγητο από την Γερμανία, έχοντας ούτε καν το μισό εισόδημα».

Συμφωνεί σε αντίθεση με τη συμφωνία αλήθειας του αρχηγού του, ότι η χώρα «μια χαρά βγαίνει με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και φυσικά, όπως και η ΝΔ μέχρι προχθές, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr