Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Γιατί η απόφαση του Eurogroup είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης

Γιατί η απόφαση του Eurogroup είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, καθώς υπό προϋποθέσεις μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και σε εκλογική νίκη στις επόμενες εκλογές, που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν -εκτός απροόπτου- είτε το 2019 στη λήξη της κυβερνητικής της θητείας είτε μετά το καλοκαίρι του 2018.

Με την απόφαση του Eurogroup εκλείπει πλέον κάθε κίνδυνος για πτώχευση της χώρας και Grexit, καθώς οι υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς δανειστές της θα αποπληρωθούν στην ώρα τους και στο ακέραιο και μάλιστα θα περισσέψουν και χρήματα από την υπερδόση τα οποία και θα πρέπει να κατευθυνθούν στην αγορά για αποπληρωμή χρεών του ελληνικού δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Μάλιστα με τα επιπλέον αυτά χρήματα της υπερδόσης και υπό την προϋπόθεση ότι θα πέσουν στην αγορά για να βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα, αμβλύνονται και οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις υπάρξουν στην οικονομία, ακόμη και στην περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στην ποσοτική χαλάρωση. Αν μάλιστα συμβεί το αντίθετο και η χώρα μπει στο QE του Μάριο Ντράγκι τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικότατα προς όφελος της οικονομίας, της αγοράς και της κυβέρνησης που θα έχει πετύχει μια ακόμη πιο σημαντική νίκη.

Η συνέχεια έχει εξαιρετική σημασία, καθώς η κυβέρνηση ανεμπόδιστη πλέον μπορεί να υλοποιήσει ένα μείγμα πολιτικής που θα δώσει ανάσες στην οικονομία και θα διαφυλάξει στο μέτρο του δυνατού την κοινωνική συνοχή, αναστρέφοντας το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Αν οι πολιτικές που ακολουθηθούν και εφαρμοστούν προκειμένου πραγματικά το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα βγει από τα μνημόνια, τότε είναι προφανές ότι θα αλλάξει το κλίμα μεταξύ των ψηφοφόρων βλέποντας την Ελλάδα πέτυχε έστω και εν μέρει και με πολλές θυσίες την έξοδο από την κρίση, την περίοδο μάλιστα που οι εκλογές θα βρίσκονται πολύ κοντά και οι μνήμες θα είναι πολύ φρέσκες.

Είναι λοιπόν στο χέρι της κυβέρνησης να πετύχει τον κορυφαίο στόχο για την χώρα, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και τον δικό της στόχο να διατηρήσει τις δυνάμεις της στην κοινωνία και να τις μετουσιώσει σε μια νέα εκλογική επιτυχία.

Φυσικά για τον πρώτο στόχο, αυτόν της εξόδου από την κρίση,η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κάνει εκπτώσεις και να πράξει συναινετικά και μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες συνεργαζόμενη με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας -αν το θέλουν- προκειμένου επιτέλους να υπάρξει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr