Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Πρόσκληση Τσίπρα στην «επόμενη γενιά» των κεντροαριστερών

Πρόσκληση Τσίπρα στην «επόμενη γενιά» των κεντροαριστερών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθόλου τυχαία δεν επέλεξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να αποστείλει «πρόσκληση» προοδευτικής διακυβέρνησης για μια μελλοντική συνεργασία στο χώρο της Κεντροαριστεράς και πιο συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ).

Στοχευμένα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε μια βδομάδα πριν από το Συνέδριο της ΔΗΣΥ, να κάνει το δικό του «άνοιγμα» στο χώρο της κεντροαριστεράς που αναζητά να βρει τον βηματισμό της.

Όπλο στη φαρέτρα του το κλείσιμο της αξιολόγησης, που αφήνει την γεύση του νικητή, ενάντια σε όλα τα αρνητικά σενάρια που «έπαιξαν» τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Έχοντας την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι μπορεί να προσφέρει στις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει πέρα από τις Ευρωπαϊκές συμμαχίες και τις αναγκαίες συμμαχίες στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί να βρει πιο εύκολα στον κεντρώο χώρο.

Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) του Θανάση Θεοχαρόπουλου, Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις του ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, που έχει αλώσει το χώρο του Κέντρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, γνωρίζει, ότι με τις υπάρχουσες ηγεσίες, δεν θα μπορέσει να συνεργαστεί.

Πέρα από τον άκρατα φιλόδοξο Θανάση Θεοχαρόπουλο, οι υπόλοιποι ηγέτες των κομμάτων και κινημάτων, έρχονται από το παρελθόν κουβαλώντας πολλά αρνητικά θέματα, που καθόλου δεν θα τον ενδιέφερε για να τα αντιμετωπίσει ως δικά του.

Δεν προκάλεσε εντύπωση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η αρνητική απάντηση του ΠΑΣΟΚ και της Φώφης Γεννηματά.

Το περίμενε, αλλά και το επεδίωκε, ώστε να δώσει τον αέρα που χρειάζονται τα νέα στελέχη που βλέπουν με καλό μάτι μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον νικητή ΣΥΡΙΖΑ στις μάχες με τους δανειστές και τα προγράμματα.

Έναν αέρα που μπορεί να τους οδηγήσει στην δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού πολιτικού φορέα.

Τέτοια στελέχη υπάρχουν πολλά, που ενώ δεν θέλουν να συνθλιβούν στις αριστερίστικες ιδεοληψίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν πιο εύκολα να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από διαφορετικές και ίσως πιο «ισότιμες» συνθήκες.

Η νέα γενιά που αποβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας από το χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας και στους οποίους στην πραγματικότητα απέστειλε την πρόσκληση για συνεργασία για μια προοδευτική διακυβέρνηση, θα τον απελευθερώσει και τον ίδιο από τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται να μην μπορεί να αναπνεύσει και να δώσει ζωή σε έναν ευρύτερα αποδεκτό πολιτικό φορέα στην κοινωνία.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr