Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Άρη, πιο ξεφτίλα πεθαίνεις

Άρη, πιο ξεφτίλα πεθαίνεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον αγαπήσαμε από τις καθημερινές μαραθώνιες εκπομπές του στο ραδιόφωνο, τις βαρυσήμαντες παρεμβάσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και από την αίσθηση ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ο Έλληνας που αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλον τη γυναίκα του, γιατί προφανώς δεν την βλέπει ποτέ. Ξημεροβραδιάζεται στο ραδιομέγαρο του Φαλήρου γιατί πρωτίστως είναι Δημοσιογράφος, με το «Δ» κεφαλαίο και μπροστά στην ελεύθερη ενημέρωση που υπηρετεί και υπερασπίζεται, το πιθανό προσωπικό κόστος είναι ασήμαντο.

Τον αγαπήσαμε γιατί ενσαρκώνει αυτό το είδος του ανθρώπου και πιο συγκεκριμένα του Έλληνα που σταδιακά εκλείπει. Αυτού που βάζει το καθήκον πάνω από όλα και μας συγκινεί γιατί ανασύρει στο μυαλό εικόνες που κοσμούσαν τους διαδρόμους των δημοτικών σχολείων της δεκαετίας του 1970. Μας θυμίζει όλους εκείνους τους γενναίους έλληνες στρατιώτες του αλβανικού μετώπου που έτρεχαν στην χιονισμένη Πίνδο με τις λόγχες τους παρατεταμένες και τους θαρραλέους οπλαρχηγούς του 1821 με τα πυκνά μουστάκια και το δασύτριχο στήθος. Ο Άρης, με όπλο τον πύρινο λόγο του, με τη ρομφαία κατά των υποκριτών, ο υπερασπιστής της ελεύθερης δημοσιογραφίας είναι το πρότυπο, όχι μόνο του δημοσιογράφου, αλλά του ανδρός.

Τον αγαπήσαμε γιατί δεν ντρέπεται να δείξει τις αρετές του. Δεν φοβάται να αναπτύξει το συλλογισμό του και τις ιδέες του, υπερασπίζεται τις αρχές του καθημερινά και για πάρα πολλές ώρες στον «αέρα» του ΣΚΑΙ.

Τον αγαπήσαμε γιατί είναι μαχητής και το δείχνει όταν έχει απέναντί του την εξουσία. Ο αντάρτης του ΣΚΑΙ, πολεμάει με μένος το ψέμα, τον λαϊκισμό και το δήθεν. Αποκαλύπτει καθημερινά τα σκάνδαλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθειά του να ελέγξει τα ΜΜΕ. Τις καθεστωτικές πρακτικές του που στοχεύουν στη μετατροπή της Ελλάδας σε Βενεζουέλα, Τουρκία και Πολωνία ταυτόχρονα.
Ο Άρης Πορτοσάλτε είναι το πρότυπο του ελεύθερου δημοσιογράφου, ο οποίος ξεπερνά ακόμη και τα όρια του δημοσιογράφου και εξελίσσεται σε θεσμό. Σε πυλώνα της ελεύθερης ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας και της Δημοκρατίας της ίδιας.

Και το αποδεικνύει κάθε φορά που καλεί στο στούντιο τον φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη -τον ίδιο Άδωνι Γεωργιάδη οι οπαδοί του οποίου, καταχειροκροτούσαν τον Δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην κοπή της πίττας του αντιπροέδρου- και το αποδεικνύει κάθε φορά που καλεί στο στούντιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το έκανε σαφέστατο στη προτελευταία προγραμματισμένη εμφάνιση του Μητσοτάκη στο στούντιο του δημοσιογράφου με ερωτήσεις όπως «…βλέπω ότι αυτή η πελατειακή αντίληψη συντηρείται από ένα Κόμμα, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ και την αντίληψη του Μαξίμου, που ήρθαν στην εξουσία λέγοντας πολλά ψεύδη – επαναλαμβάνω εγώ τη λέξη αυτή – και ένα ακόμη επιπροσθέτως, ότι δηλαδή θα κατακρημνίσουν το παλαιό σύστημα που παρέλαβαν. Και η αντίληψη όμως συνεχίζεται περί του πελατειακού Κράτους» ή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οικοδομήσει ένα Κράτος για να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς. Έχετε τέτοιες ενδείξεις εσείς;» ή ερωτήσεις όπως «μείωση Φ.Π.Α. στην εστίαση και κατάργηση του ελεεινού – έτσι τον διατυπώνει ο Χαράλαμπος – νόμου Κατρούγκαλου. Πολύ σύντομα σας παρακαλώ» ή ο κ. Μακρόν «αποδόμησε στο τελευταίο debate την κυρία Λεπέν, δηλαδή το λόγο της κυρίας Λεπέν. Είπε 15 φορές εκεί λες ψέματα, αυτό δεν είναι σωστό, εκεί παραπλανάς την κοινωνία. Πήγε πολύ επιθετικά στο λαϊκισμό. Είστε έτοιμοι, κ. Μητσοτάκη;» ή «είμαστε μία ομάδα παλαιών κομμουνιστών και στέλνουμε την καλημέρα μας στον κ. Μητσοτάκη και λέμε, πρώτη φορά δεξιά».

Για όσους είχαν αμφιβολίες για το ήθος και τις καυστικές ερωτήσεις του Δημοσιογράφου, από την προηγούμενη συνέντευξη του Μητσοτάκη, οι οποίες κινήθηκαν απόλυτα στην ατζέντα της ΝΔ, ήρθε η τελευταία συνέντευξη Μητσοτάκη για να δείξει (και αυτή η συνέντευξη μεταδιδόταν -δυστυχώς και για τους δύο- από το διαδίκτυο) ότι ο Πορτοσάλτε δεν αφήνει τίποτα να… ξεχαστεί.

Ο Δημοσιογράφος, ο υπερασπιστής της Ελεύθερης Ενημέρωσης, ως άνθρωπος που δουλεύει πολλές ώρες, ξέχασε μία από τις προγραμματισμένες ερωτήσεις. Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν ξεχνά και σε μία επίδειξη αντικειμενικής συνέντευξης, αφού είδε ότι ο Δημοσιογράφος δεν του είχε κάνει ακόμη την ερώτηση και ο χρόνος τελείωνε, έβγαλε το σκονάκι και έδειξε στον Δημοσιογράφο την ερώτηση που ο άνθρωπος είχε ξεχάσει.

Ο έμπειρος Δημοσιογράφος, με τις ατελείωτες ώρες «αέρα» στο ενεργητικό του, και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και οι κάμερες, έστρεψε το βλέμμα προς το δάχτυλο του προέδρου και διάβασε την ερώτηση που παραλίγο να ξεχάσει να ρωτήσει. Χωρίς έκπληξη, χωρίς να αλλάξει ύφος και το απαγγελτικό ηχόχρωμα της φωνής του, χωρίς καμία ένδειξη ότι διαβάζει κείμενο, «εξαπέλυσε» την ερώτηση προς τον Μητσοτάκη για να αποδείξει απλά ότι… πιο ξευτίλα πεθαίνεις!

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr