Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σεραφείμ Κοτρώτσος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Η “ειδική εντολή” που έχει ο Μανώλης Γλέζος στο Στρασβούργο

Η “ειδική εντολή” που έχει ο Μανώλης Γλέζος στο Στρασβούργο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι περίπου μισό εκατομμύριο σταυροί στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου στις ευρωεκλογές αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα “ειδική εντολή”.

Ας μη γελιόμαστε. Εάν εκείνοι που τον ψήφισαν σκέπτονταν μόνο με τεχνοκρατικά και ευρωπαϊκά κριτήρια θα ήταν σαφώς χρησιμότερο να βρεθεί στο Στρασβούργο ο δοκιμασμένος, έμπειρος και επιτυχημένος Νίκος Χουντής και όχι ο 92χρονος αγωνιστής- σύμβολο.

Όμως, μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας αυτό ακριβώς ήθελαν να καταδείξουν: ότι στέλνουν στο Ευρωκοινοβούλιο το…σύμβολο.

Γνωρίζω ότι ο Μανώλης Γλέζος, μετά το “απαγορευτικό” των γιατρών του να ταξιδεύει με αεροπλάνο (εξαιτίας των επεμβάσεων που έχει κάνει στην καρδιά του) έχει ειδοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα μείνει στην Ευρωβουλή μόνο ένα χρόνο και σκοπεύει, αυτό το διάστημα, να εγκατασταθεί μόνιμα, με τη σύζυγό του και πολύτιμη συμπαραστάτη του, στο Στρασβούργο.

Η θητεία του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι μια θητεία “ειδικού σκοπού”. Σκοπεύει να αναδείξει το μείζον ζήτημα του κατοχικού δανείου και των οφειλών των Γερμανών. Να καταστήσει γνωστό διεθνές ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην οποία η Γερμανία δεν καταβάλλει τις αναγνωρισμένες οφειλές της από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ναζί του Χίτλερ.

Την ώρα που η Γερμανία στέλνει στο Ευρωκοινοβούλιο έναν “καθαρόαιμο” χιτλερικό-ναζιστή, οι χώρες των ολοκαυτωμάτων και των μαρτυρικών τόπων, οι χώρες που υπέστησαν την καταστροφή της ναζιστικής λαίλαπας, θα έχουν, στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου, τον δικό τους αντιφασίστα, τον άνθρωπο-σύμβολο που θα θυμίζει όσα το Βερολίνο θέλει να ξεχνάει.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν έχει μόνο την “ειδική εντολή” μισού εκατομμυρίου Ελλήνων να φέρει στην ευρωπαϊκή προθήκη την γερμανική οφειλή του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων.

Έχει μια ακόμα σημαντικότερη “εντολή”. Να σταθεί εκεί, στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, απέναντι στους φασίστες του Γιόμπικ, των Δανών ακροδεξιών, της Μαρί Λεπέν, της Χρυσής Αυγής και όλων των άλλων ακροδεξιών και νεοναζιστικών μορφωμάτων απ΄ όλη την Ευρώπη και να τους αναγκάσει “να μετρηθούν οι Ιστορίες”.

Η Ιστορία της Αντίστασης και της ενωμένης Ευρώπης απέναντι στο φασισμό από τη μία και η μελανή ιστορία του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων της εθνοκάθαρσης.

Αυτή την αναμέτρηση των Ιστοριών που αποκτά ειδική σήμανση και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις μέρες μας, καθώς είναι πάλι οι Γερμανοί που με έναν διαφορετικό τρόπο προκαλούν εμμέσως τη διάλυση του ευρωπαϊκού οράματος και χωρίζουν την Ευρώπη στο κομμάτι των “πατρικείων” του δημοσιονομικώς καθαρόαιμου γερμανικού αστερισμού και στο κομμάτι των “πληβείων” του νότου.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr