Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr

Η κ. Γεννηματά κλείνει το μάτι στην νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη

Η κ. Γεννηματά κλείνει το μάτι στην νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακούγοντας την δήλωση της κ. Γεννηματά, «Η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης», κάποιοι αναρωτήθηκαν πιο ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και εάν μεν ήταν μια δήλωση που ειπώθηκε μία φορά θα μπορούσε κάποιος να την δικαιολογήσει ότι ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου και να μην ασχοληθεί άλλο με αυτήν.

Όταν όμως επαναλαμβάνεται τρεις φορές από την κ. Γεννηματά και εν χορώ οι υποστηρικτές της, επαναλαμβάνουν το ίδιο στα κανάλια , δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς:

Η συγκεκριμένη δήλωση κλείνει το μάτι στον κ. Μητσοτάκη για επικείμενη συνεργασία; Υπάρχει κάποια συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη;

Και είναι πολιτικά φυσιολογικό να θεωρεί η κ. Γεννηματά την διακυβέρνηση Σαμαρά καλή, μιας και η ίδια ήταν υπουργός της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη της περιόδου 1990-1993 είναι καλύτερη από την σημερινή; Όταν έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το μισό ΠΑΣΟΚ στο ειδικό δικαστήριο;

Ήταν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη που εκτίναξε το δημόσιο χρέος στο τριπλάσιο (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας) καλύτερη από την σημερινή; Ποιο ήταν το θετικό εκείνης της διακυβέρνησης;

Η κ. Γεννηματά με την δήλωση της και το σημερινό νεοΠΑΣΟΚ, θεωρεί ακόμα και την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή καλύτερη από την σημερινή .

Την κυβέρνηση που πήρε το χρέος από τα 180 δις και το πήγε σε μια πενταετία στα 320 δισ.

Την κυβέρνηση που ουσιαστικά χρεοκόπησε την χώρα και την έβαλε στα μνημόνια, την κυβέρνηση του Βατοπεδίου, της Siemens, των δομημένων ομολόγων , των ληστρικών συμβάσεων εις βάρος του δημοσίου, και άλλα πολλά.

Είναι ξεκάθαρο πως η κ. Γεννηματά έδωσε συγχωροχάρτι στις διακυβερνήσεις της δεξιάς.

Προτιμά την συνεργασία του κόμματος της με τον κ. Μητσοτάκη παρά με τον Τσίπρα γιατί θεωρεί πως η δεξιά είναι καλύτερη από μια αριστερή διακυβέρνηση, με τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες που μπορεί να έχει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο στρατηγικός αντίπαλος για την κ. Γεννηματά δεν είναι πια η δεξιά αλλά ο Τσίπρας.

Η ίδια προτιμά τον Μητσοτάκη για συνεργασία, αφού είναι λογικά αδιανόητο να συνεργαστείς με κάποιον, που θεωρείς ότι είναι ο χειρότερος όλων.

Κλείνοντας απλά να θυμίσω ότι ακριβώς την ίδια φρασεολογία χρησιμοποιούσε και το ΚΚΕ την δεκαετία του 1980, που τότε και αυτό προτιμούσε μια δεξιά κυβέρνηση και όχι τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί θεωρούσε τότε το ΚΚΕ πως ο Ανδρέας είχε πάει τους πιθανούς ψηφοφόρους του.

Το ίδιο θεωρεί σήμερα και η κ. Γεννηματά, ότι ο Τσίπρας, της πήρε τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους. Τότε το ΚΚΕ απέτυχε στη στρατηγική του όπως θα αποτύχει και σήμερα η κ. Γεννηματά.

Και τότε και τώρα ο μέσος ψηφοφόρος της Δημοκρατικής Παράταξης, δεν προτίθεται να δώσει συγχωροχάρτι, στις συντηρητικές κυβερνήσεις, γιατί ο ίδιος δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά..

 • Η «αιχμαλωσία» της εξουσίας σε ειδικά συμφέροντα
  Πανεπιστημιακός, Ευρωβουλευτής
 • Η Τουρκία απειλεί «ανθρωπιστικά» με 1 εκ. πρόσφυγες εάν δεν γίνει το δικό της
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • Ένωση Κέντρου: Τρία χρόνια και εξήντα έξη ημέρες
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr