Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Χρήστος Χαλαζιάς
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Στην Κεντροαριστερά εκλέγουν αρχηγό ενός πολιτικού φορέα που δεν έχει ιδρυθεί

Στην Κεντροαριστερά εκλέγουν αρχηγό ενός πολιτικού φορέα που δεν έχει ιδρυθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτό που συμβαίνει με την εκλογή του νέου αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή της γενικά και αφηρημένης Κεντροαριστεράς ίσως είναι παγκόσμια πρώτη.

Πολίτες καλούνται να εκλέξουν αρχηγό ενός χώρου που α) δεν ξέρουν ποιος ακριβώς θα είναι πέρα από το αόριστο “κεντροαριστερά” και β) δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα και οι πολιτικές θέσεις αυτού του μορφώματος.

Καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια ψηφοφορία χωρίς να γνωρίζουν τη νέα πολιτική ταυτότητα του φορέα, η οποία προφανώς(;) θα διαμορφωθεί από όποιον εκλεγεί.

Πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει…

Από την πλευρά των υποψηφίων ξέρουμε τη δημόσια δράση τους κατά το παρελθόν αλλά και τις μνημονιακές απόψεις τους.

Πέρα από την κυρία Γεννηματά η οποία μιλάει για μια διαφορετική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στην επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το σύγχρονο ΠΑΣΟΚ και έκανε κάποιες αναφορές τύπου ότι: η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου είναι ακόμα επίκαιρη και ζωντανή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά από την πετυχημένη επικοινωνιακά παρουσία του στην πολιτική σκηνή ως κάτι το νέο, δεν κατάφερε να καταγράψει μια σταθερότητα και να πείσει το ακροατήριό του, αλλά, ούτε και τους βουλευτές του. Η οπορτουνιστική συμπεριφορά του, τον οδήγησε να τα βρει με τη Συμπαράταξη και να καταθέσει την υποψηφιότητα του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης γνωστός ως υπέρ υπουργός της εποχής του πρώτου μνημονίου και του Καλλικράτη προωθώντας το προφίλ του «μεταρρυθμιστή» χωρίς συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα. Με τη Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη, ίδρυσαν την κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» αλληθωρίζοντας μετεκλογικά προς τη Νέα Δημοκρατία. Αποχώρησε επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ και έθεσε υποψηφιότητα.

Ο Γιάννης Μανιάτης καθηγητής πανεπιστημίου, αυτοπροβάλλεται ως τεχνοκράτης και υπουργός περιβάλλοντος της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Ιδεολογικό στίγμα έχει τη γνώση στα ενεργειακά που θα φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα.

Ο Γιώργος Καμίνης σημερινός Δήμαρχος Αθηνών έχει αφήσει το αποτύπωμα της πλήρης εγκατάλειψης της πρωτεύουσας, η οποία θυμίζει πλέον τριτοκοσμική χώρα. Αν εκλεγεί δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει τον Δήμο πριν λήξη η θητεία του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προπαγανδίζει το κάτι άλλο και απευθύνεται περισσότερο στην Σημιτική και Βενιζελική τάση, αλλά στηρίζεται περισσότερο στο προφίλ του νέου αφού δεν μπορεί να πείσει ως αντί-Τσίπρας.

Ο κύριος Δημήτρης Τζιώτης επικοινωνιολόγος, έγινε για πρώτη φορά γνωστός με την θορυβώδη χωρίς αποτέλεσμα υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Ο Απόστολος Πόντας της Ε.Δ.Ε.Μ. (Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) πήρε μέρος χωρίς τύχη στις εκλογές του 2015.

Ο Κώστας Γάτσιος Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πτυχία, όπως «χάντρες» σε «ιθαγενείς»
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr