ΤζιχαντιστέςΒαλκάνιαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΑρμενίαΛιβύηΕλληνική Ομογένεια
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Δημήτρης Χριστούλιας
Οικονομικός Συντάκτης

«Ρύθμιση» τώρα για τους συνεπείς πολίτες

«Ρύθμιση» τώρα για τους συνεπείς πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τελευταία 3 χρόνια η κυβέρνηση αποδύεται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για να φέρει ρυθμίσεις προκειμένου επιχειρηματίες, επαγγελματίες, μισθωτοί και συνταξιούχοι να τακτοποιήσουν τις οφειλές που έχουν στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

Νόμος Κατσέλη, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, 100 δόσεις για όλους, 120 δόσεις για ελεύθερους επαγγελματίες είναι οι ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί η πλειονότητα των Ελλήνων.

Αναμφισβήτητα οι ρυθμίσεις αυτές είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όπως και κάθε ρύθμιση που διευκολύνει φυσικά και νομικά πρόσωπα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα ζητήματα όμως που προκύπτουν είναι τα εξής: Οι ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι καλά μελετημένες προκειμένου να βοηθούν ουσιαστικά και μακροχρόνια τους οφειλέτες και αφενός να αποκλείονται από αυτές οι μπαταχτσήδες.

Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν στο νόμο Κατσέλη ή στις 120 δόσεις νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αποκρύβουν εισοδήματα.

Σ’ αυτό το σημείο όμως τίθεται και ένα επιπλέον ζήτημα, που πρέπει κάποια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να το δει με την πρέπουσα σοβαρότητα.

Και αυτό δεν είναι άλλο από την επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων. Εκείνων που φρόντισαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης να ανταποκριθούν πρωτίστως στις φορολογικές, ασφαλιστικές και δανειακές τους υποχρεώσεις.

Όλων εκείνων που δεν σπατάλησαν τα χρήματά τους για να διάγουν έναν πολυτελή βίο αλλά ως νοικοκυραίοι και με αίσθημα ευθύνης φρόντισαν να είναι συνεπείς απέναντι στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Φυσικά και θα πρέπει να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους εκείνους που λόγω της οικονομικής κρίσης έχασαν τη δουλεία τους ή έκλεισαν το κατάστημά τους.

Παράλληλα όμως πρέπει να υπάρξει και ένα bonus για όσους τροφοδοτούσαν τα ταμεία του Δημοσίου και των τραπεζών με χρήματα! Μόνο με μια τέτοια «ρύθμιση» οι συνεπείς φορολογούμενοι δεν θα κινδυνέψουν να γίνουν ασυνεπείς…

 • Ο πατριωτισμός του κ. Σαμαρά κρίθηκε όταν ήταν πρωθυπουργός και έκανε «διάλειμμα» από αυτόν
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • Ο Ερντογάν «αφήνει» την αναθεώρηση της Λωζάννης γιατί μπορεί να φέρει διαμελισμό της Τουρκίας
  Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
 • Τουρκία – Όταν ο βόας χωνεύει μένει ακίνητος
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr