Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Εθνική ντροπή: Είναι θέση της ΝΔ ότι η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο;

Εθνική ντροπή: Είναι θέση της ΝΔ ότι η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ήταν 2 φεβρουαρίου 2018 όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγορούσε τον Πάνο Καμμένο και την ελληνική κυβέρνηση ότι προκαλούν στο Αιγαίο και ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητες αυτές τις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Χουριέτ ο Μ.Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι “ο Π Καμμένος και η Ελλάδα προχωρούν σε προβοκατόρικες κινήσεις ενώ η Τουρκία συμπεριφέρεται με διάθεση καλής θέλησης προκειμένου να προλάβει τις εντάσεις.”

Η δήλωση αυτή του τούρκου υπουργού Εξωτερικών δεν είναι η μόνη και δεν είναι η πρώτη. Είναι άλλη μια ψηφίδα στο επίσημο αφήγημα της Αγκυρας. Ότι η Ελλάδα προκαλεί και η Τουρκία αναγκάζεται να απαντήσει κάποιες φορές γιατί δήθεν ακολουθεί στρατηγική μη έντασης.

Από το βράδυ της Δευτέρας έχουμε για πρώτη φορά ένα πολιτικό πρόσωπο στην Ελλάδα που αποδέχεται εμμέσως πλην σαφώς αυτό το τουρκικό αφήγημα.

Ο Κώστας Κυρανάκης μπορεί να μην βουλευτής, όμως είναι κομβικό πολιτικό πρόσωπο αφού είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ανήκει δηλαδή στην βασική ομάδα που έχει ως υποχρέωση να μεταφέρει δημοσίως τις επίσημες θέσεις της ΝΔ και να υποστηρίζει αυτές τις θέσεις στον δημόσιο διάλογο (κανάλια, ραδιόφωνα , εφημερίδες κλπ)

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κ.Κυρανάκης είπε: «Όταν ο κ. Καμμένος, ο υπουργός σας, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα. Αν δεν είμαστε λοιπόν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες προκλήσεις από την άλλη πλευρά, μην παίζετε παιχνίδια στο Αιγαίο».

Καλό είναι λοιπόν να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα.

Ο κ.Κυρανάκης θα πρέπει να διευκρινίσει ποιες είναι αυτές οι πράξεις της κυβέρνησης που θεωρεί ο ίδιος “ελληνική προκλητικότητα στο Αιγαίο” και η ΝΔ θα πρέπει σαφώς να πάρει θέση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου.

Επίσημα η ΝΔ πρέπει να πει αν συμφωνεί ή όχι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο οδηγώντας την Αγκυρα να αντιδράσει.

ΥΓ. 1 Αν η ΝΔ συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές καλό είναι να διευκρινίσει αν “οι προκλητικές ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης” ευθύνονται και για την στάση της Τουρκίας στην Κύπρο ή στο Αφρίν! Αν δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές, τότε ο Κ.Κυρανάκης δεν μπορεί να διατηρεί μια τόσο κομβική θέση στις τάξεις του κόμματος.

ΥΓ. 2 Καλό θα είναι να μην βιαστούν να απαντήσουν αν δεν διαβάσουν προηγουμένως την σκληρή δήλωση του Ντ.Τουσκ για τα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

ΥΓ 3 Ολόκληρη η δήλωση του Ντ. Τούσκ αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής όπου ετέθη από την Αθήνα και την Λευκωσία με έντονο τρόπο το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας:

«Εκ μέρους όλων των ευρωπαίων ηγετών θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στην Κύπρο και την Ελλάδα και να καλέσω επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες. Οι ευρωπαίοι ηγέτες στηρίζουν το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή η δραστηριότητα αντιτίθεται στη δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία και να επανεξετάσουμε το ζήτημα στη Σύνοδο του Μαρτίου, και να δούμε εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στη Βάρνα στις 26 Μαρτίου».

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr