Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

Τι θα ξεπηδήσει στη θέση της Χρυσής Αυγής εάν κηρυχθεί εκτός νόμου

Τι θα ξεπηδήσει στη θέση της Χρυσής Αυγής εάν κηρυχθεί εκτός νόμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Χρυσή Αυγή,

To σημερινό ποσοστό της Χρυσής Αυγής καταγράφεται στο 7% σε διάφορες πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενώ μαζί με διάφορα μικρά άλλα κόμματα ο ακροδεξιός χώρος φτάνει στο 10%.

Με το 7% της ΧΑ πολύ θα ήθελαν να συγκυβερνήσουν αρκετοί στη ΝΔ αλλά γνωρίζουν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Κώστας Καραμανλής με τους βουλευτές που επηρεάζει θα αποχωρήσουν άμεσα από τη ΝΔ.

Τι θα γινόταν όμως αν η ΧΑ έβγαινε εκτός νόμου και δημιουργούνταν ένα νέο κόμμα στον εθνικιστικό χώρο με ηγέτη που δεν θα παραπέμπει στη ΧΑ;

Τι θα γινόταν αν τα μίντια του έδιναν πολύ μεγάλη δημοσιότητα;

Σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε την υλοποίηση της σοβαρής Χρυσής Αυγής που έχει απασχολήσει τα επιτελεία της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ και κάποιων καναλαρχών.

Αυτή η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε όλους τους ψήφους των πρώην Χρυσαυγιτών και σοβαρό ποσοστό των ψήφων των άλλων ακροδεξιών κομμάτων.

Παράλληλα κάποιοι καναλάρχες (και ειδικά το κανάλι που συζητούσε την περίπτωση της σοβαρής ΧΑ) θα αρχίσουν να καλλιεργούν την ιδέα της συνεργασίας με το νέο εθνικιστικό κόμμα.

Παραδείγματα ανάλογων συνεργασιών εξάλλου θα έχουν να υποδείξουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάποια στιγμή μπορεί να εμφανιστεί και μιά στημένη δημοσκόπηση ότι το 70% π.χ. των ψηφοφόρων της ΝΔ θέλουν τη συνεργασία με το εθνικιστικό κόμμα.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να σταθμίσει πολύ την κατάσταση πριν αποφασίσει να κηρύξει εκτός νόμου τη ΧΑ.

Ουσιαστικά μια τέτοια κίνηση θα γινόταν παγίδα και θα οδηγούσε σε μια σκληρή φασιστική συγκυβέρνηση της ΝΔ με τη «σοβαρή» ΧΑ.

Κι αυτό θα ήταν πολύ χειρότερο ενδεχόμενο όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για την ίδια τη χώρα.

Ενδεχόμενο που σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό της ακροδεξιάς πτέρυγας που κυβερνάει τη ΝΔ θα δημιουργούσε σκηνικό ακήρυχτου εμφύλιου και μεγάλες πληγές που θα κάναμε σαν λαός αρκετά χρόνια να τις γιατρέψουμε.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ένα παραδειγματικά σκληρό χτύπημα στην ΧΑ, όχι όμως να την θέσει συνολικά εκτός νόμου.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr