Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

Τα γκουλάνγκ του Τσίπρα

Τα γκουλάνγκ του Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το είδαμε λοιπόν και αυτό. Η Ελλάδα, ποια η Ελλάδα της κρίσης και της διεθνούς απομόνωσης όπως καταγγέλλει νυχθημερόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να στέλνει στον αγύριστο του Νοβοσιμπίρσκ δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε ακόμα δύο.

Γιατί λέει επιχείρησαν να λαδώσουν ιερωμένους και κρατικούς λειτουργούς προκειμένου να εντείνουν τις αντιδράσεις για τη συμφωνία με την πΓΔΜ και τα συλλαλητήρια των πάλαι ποτέ Μακεδονομάχων.

Και ποιος το λέει; Όχι καμιά πράβδα. Ούτε καν η Αυγή. Η αστικότατη Καθημερινή.

Ποιος; Ο Τσίπρας, που έχει δώσει εδώ και τρία χρόνια νέα πνοή στις ελληνορωσικές σχέσεις, προκαλώντας φλύκταινες στους Μενουμευρωπαίους. Που έχει ταξιδέψει ήδη δύο φορές στη μητέρα Ρωσία και έχει υποδεχθεί τον Πούτιν και τον Λαβρόφ στην Αθήνα.

Που τα έβαλε με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλακωνόταν με την Τερέζα Μέι πριν τρεις μήνες για να μην επιβληθούν σκληρές κυρώσεις στη Μόσχα για την υπόθεση Σκριπάλ. Καταφέροντας μάλιστα να περάσει τη γραμμή του και στο τελικό κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου.

Που σε αντίθεση με το τι ακολούθησε στις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα ουδέποτε δέχθηκε να αποπέμψει διπλωμάτες της Μόσχας, παρά τις αφόρητες πιέσεις των εταίρων της.

Τι μάθαμε λοιπόν, πέρα από το ότι ο κουμμουνιστοσυμμορίτης Τσίπρας μπροστά στα γεωπολιτικά παιχνίδια που πάνε να στήσουν ορισμένοι σε βάρος της Ελλάδας, αντί να προσπαθήσει ηττοπαθώς να κρατήσει το θέμα χαμηλά, άκρως διαβαθμισμένα και σε διπλωματικό επίπεδο, δε δίστασε να τους ξαποστείλει μαζί με ένα μήνυμα στον Πούτιν;

Όλα καλά σύντροφε Βλαδίμηρε, θέλω να έχουμε σχέσεις και το έχω αποδείξει, αλλά ο καθένας στα χωράφια του.

Μάθαμε λοιπόν ότι την ώρα που η κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες κλυδωνιζόταν από μία ανεξαρτητοποίηση, κάποιοι είχαν ήδη βάλει το λαδάκι τους στο να κινητοποιηθούν υπόγειοι μηχανισμοί.

Και τι λάδι; Ιερό, μυρωμένο και όσιο. Ευφραίνει καρδίαν και ενίοτε και τσέπη. Απευθείας από το Άγιο Όρος, το οποίο επισκέπτεται συχνά πυκνά ο Βλαδίμηρος.

Μάθαμε ότι ορισμένοι από τους Μακεδονομάχους, όχι όλοι – υπάρχουν και πολλοί έντιμοι, αλλά ορισμένοι, δεν ήταν τελικά και τόσο Μακεδονομάχοι. Ρουβλιομάχους κάθεται κάπως καλύτερα. Να δω τι θα τα κάνουν σε κανένα γκουλάνγκ.

Μάθαμε όμως και κάτι ακόμα.

Ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία που δε θέλει τη λύση με την πΓΔΜ. Το είπε άλλωστε και χθές στο ΝΑΤΟ.

Και δεν είναι μόνο η Ρωσία. Που όταν έσφιξαν τα γάλατα και είδε ότι ο Τσίπρας δε μασάει από πολιτικό κόστος και θα το λύσει, ανακόπτοντας την επιρροή τρίτων χωρών στα Δυτικά Βαλκάνια, άνοιξε τις κάνουλες να τρέχει το άγιο μύρο στις τσέπες προθύμων και πατριδοκάπηλων.

Ούτε μόνο το υπερεθνικιστικό VMRO του Ιβανόφ και του Μιτσόσκι, που πριν κοιμηθούν ρίχνουν και καναδυο ανάθεμα στην Περεστρόικα που αποδυνάμωσε τη μαμά Μόσχα.

Μάθαμε ότι μαζί με όλους αυτούς έχει ταυτιστεί και η ΝΔ του όψιμου Μακεδονομάχου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όχι αυτού που έλεγε «σιγά το πρόβλημα» για το Μακεδονικό το 1993. Αυτού που σήμερα εξαπολύει μύδρους για μειοδοσίες και προδοσίες.

Που μαζί με τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη και όλη τη δεξιά, ακροδεξιά και παραδεξιά του Κυρίου έσπευσαν να οργανώσουν τα συλλαλητήρια.

Για τα οποία τελικά δούλευαν και οι Ρώσοι διπλωμάτες. Όχι αστεία, συνεταιράκια δηλαδή. Έστω και από σπόντα, για να είμαι καλοπροαίρετος.

Και μάθαμε επίσης, ότι η ΝΔ από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η δράση των Ρώσων διπλωματών, δεν έχει βγάλει άχνα. Περί άλλων τυρβάζει.

Για να είμαι δίκαιος, πλην του ρωσοτραφούς Κεδίκογλου, που κάτι προσπάθησε να ψελλίσει ο δύσμοιρος για «σατανική σύμπτωση» αλλά το έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Ε, ρε και να έχει συνέχεια αυτό το ρώσικο πανηγύρι. Να δω πού θα βρουν γκουλάνγκ να κρυφτούν ορισμένοι. Είτε πρόθυμοι, είτε απλά ανόητοι…

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr