Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ανδρέας Μπούσιος
Δημοσιογράφος

Απαράδεκτο! Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κομματικό γραφείο

Απαράδεκτο! Το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κομματικό γραφείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάζω στο ΒΗΜΑ:

Για συζήτηση «ουσιαστική, εποικοδομητική» και «φιλική» έκαναν λόγο πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και στελέχη των «58», μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό της κίνησης στο υπουργείο Εξωτερικών και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες…

Λέω δεν είναι δυνατόν, κάποιο λάθος θα έχουν κάνει. Ψάχνω “Πρώτο Θέμα”. Δεν γράφει που συναντήθηκαν. Στην  ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ υπάρχει:

…μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό της κίνησης των «58» και των συνεργαζόμενων κινήσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.

Το ίδιο και το Εθνος στην ιστοσελίδα του:

είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το Συντονιστικό της Κίνησης των “58” και των συνεργαζόμενων κινήσεων, στο υπουργείο Εξωτερικών και η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες

Κοιτάζω το φωτογραφικό πρακτορείο! Οι φωτογραφίες από τα στελέχη των 58 που μπαίνουν στο υπουργείο… Εξωτερικών! Μα αν είναι δυνατόν.

Πήρα τηλέφωνο και ρεπόρτερ που καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και όντως οι 14 εκπρόσωποι από την κίνηση των 58, συναντήθηκαν επίσημα με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στην Ευρωβουλή, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν κάλεσε τους εκπροσώπους της κίνησης των 58 με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών για να τους ενημερώσει για τα εθνικά θέματα. Κάλεσε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπους ενός μη κοινοβουλευτικού σχήματος για καθαρά κομματικούς λόγους.

Υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις στα εθνικά θέματα και δεν μπορούσε να μετακινηθεί; Μα αν υπήρχαν τόσο σημαντικοί εθνικοί λόγοι δεν θα έπρεπε να κάνει την συνάντηση. Θα έπρεπε να την αναβάλει για κάποια άλλη στιγμή.

Δεν έχει γραφεία το ΠΑΣΟΚ; Μα έχει κεντρικά γραφεία το ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να γίνει στα κεντρικά του κόμματος.

Δεν ήθελαν τα μέλη του συντονιστικού των 58 να συναντηθούν στα κομματικά γραφεία του άλλου κόμματος; Θα μπορούσαν να κλείσουν κάποιο χώρο σε κεντρικό ξενοδοχείο, τόσα άλλωστε είναι στα 100 μέτρα από το υπουργείο Εξωτερικών, και να τα πουν εκεί.

Και καλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- υπουργός Εξωτερικών δεν έδωσε σημασία,δεν το κατάλαβε, δεν… Από τους εκπρόσωπους των 58 που συμμετείχαν, ανάμεσά τους οι Ι. Βούλγαρης, Αθηνά Δρέττα, Θ. Καρούνος, Θ. Κοντογεώργης, Π. Παναγιωτόπουλος, Ι. Καλογήρου, Κιμ. Χατζημπίρος, Ν. Μπίστης, Τ. Λιβαδάς κ.α, όταν τους τηλεφώνησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος για να τους κλείσει το ραντεβού και τους είπε “ελάτε στο υπουργείο Εξωτερικών” , κανείς δεν σκέφτηκε ότι είναι το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κομματικό γραφείο;

Σε ποιά δυτική χώρα ο αρχηγός κάποιου κόμματος συγκαλεί καθαρά κομματικές συναντήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών;

Σκεφτείτε τι θα γινόταν στις ΗΠΑ αν η Χίλαρυ Κλίντον, την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, καλούσε κομματική σύσκεψη στο State Department και το ανακάλυπταν!

Εδώ είναι Ελλάδα όμως. Εδώ θα πρέπει να τα προσπερνάμε. Να ξεχνάμε τις κόκκινες γραμμές των θεσμών, να βάζουμε συνεχώς νερό στο κρασί μας και να λέμε “ε μωρέ εντάξει τώρα”!

Δεν είναι όμως έτσι. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, πρέπει μαζί με τα μεγάλα να προσέχουμε και τις λεπτομέρειες όπως τουλάχιστον τις θεωρούν κάποιοι.

Γιατί για εμάς δεν είναι λεπτομέρεια να χρησιμοποιείται ένας από τους σημαντικότερους χώρους του ελληνικού κράτους για επίσημες κομματικές συναντήσεις.

Γιατί με αυτή την συμπεριφορά δείχνουν ότι αδιαφορούν για τους θεσμούς της χώρας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών χαράσσεται η εθνική στρατηγική και είναι ο χώρος που συναντά τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας που έχουν σχέση με τα εθνικά θέματα.

Το κράτος δεν είναι δικό τους. Κράτος είμαστε όλοι οι Έλληνες. Και απαιτούμε από από αυτούς που εκλέγουμε να σέβονται τους θεσμούς!

 

Η φωτογραφία είναι του Παναγιώτη Τζάμαρου για το πρακτορείο Fosphotos και τραβήχτηκε χθες, από την συνάντηση των εκπροσώπων των 58 με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο.. υπουργείο Εξωτερικών!

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr