Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοσιογράφος

Ο Τσίπρας απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό

Ο Τσίπρας απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Ιανουάριος ήταν ένας από τους κρισιμότερους πολιτικούς μήνες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα ένας μήνας που ο Αλέξης Τσίπρας κατατρόπωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κούλης, όπως ειρωνικά τον αποκαλούν οι φίλοι της κυβέρνησης, τρέχει με φόρα να κερδίσει τον τίτλο του χειρότερου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην ιστορία της.

Ας δούμε τι έγραψε το σκορ στο ματς του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

α) Ψήφος εμπιστοσύνης. Παρότι αποχωρεί ο Καμμένος και δεν τον ψηφίζει ο Σαριδάκης, ο Τσίπρας παίρνει τους 151 σε μιά ψήφο εμπιστοσύνης που ο ίδιος ζήτησε.

β) Ψήφος για τις Πρέσπες. Παρότι δεν ψήφισαν άλλοι δυο ΑΝΕΛ και η ΝΔ απόσπασε τρεις από το Ποτάμι (μαζί με τον ανεξάρτητο Θεοχάρη), το τελικό αποτέλεσμα έγραψε 153-146.

γ) Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Ενώ η ΝΔ πόνταρε να έρθουν πάνω από 500.000 διαδηλωτές, τελικά ήρθαν 60.000. Το λες και ψήφο στον Τσίπρα από όσους δεν πήγαν.

δ) Ο Τσίπρας κάλεσε τον Κούλη σε debate σε όποιο κανάλι θέλει και με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Ο Κούλης κρύφτηκε. Εγκατέλειψε τελευταία στιγμή και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που του εισηγήθηκαν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές.

ε) Ο Κούλης έλεγε πως ο Τσίπρας είναι άχρηστος και η κυβέρνηση του περίγελος στο εξωτερικό. Τελικά ήρθε η Μέρκελ και αποθέωσε τον Τσίπρα ενώ μάλωσε δημόσια τον Κούλη για τις συνωμοσιολογικές παπάτζες του.

στ) Συνέχεια στο προηγούμενο. Τρεις ομάδες από το Ευρωκοινοβούλιο, οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά και οι Πράσινοι, πρότειναν τον Τσίπρα για νόμπελ Ειρήνης.

ζ) Ο Τσίπρας αύξησε τον κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ και κατάργησε τον υποκατώτατο που η καθιέρωση του το 2012 ήταν η πιο ΜΑΥΡΗ στιγμή στην ιστορία της ΝΔ.

η) Η έξοδος στις αγορές με επιτόκιο καλύτερο και από τα προμνημονιακά χρόνια 2007-2008 ρεζίλεψε τον Κούλη που υποστήριζε πως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές. Σήμερα τα επιτόκια στα ομόλογα συνεχίζουν την καθοδική πορεία τους και όλη η Ελλάδα εκτός των καταστροφολόγων κάνει ΠΑΡΤΥ.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr