Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Μάκης Ανδρονόπουλος
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Οι «Άδωξοι μπάσταρδη» του ΚΙΝΑΛ και ο Φρανκ Ζάππα

Οι «Άδωξοι μπάσταρδη» του ΚΙΝΑΛ και ο Φρανκ Ζάππα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Είναι πια σαφές για όποιον δεν έχει την κεφαλήν του εντός της άμμου πως το ΚΙΝΑΛ ιδρύθηκε κυρίως για φορολογικούς λόγους, …το περιβόητο ΑΦΜ, επειδή το ΠΑΣΟΚ ήταν υπερχρεωμένο στις τράπεζες, έχοντας κατασπαράξει υπό μορφή δανείων περί τα 100 εκατ. ευρώ την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος έβαλε ελεγκτές και έβγαλε ένα πόρισμα, το οποίο στην ουσία έβαλε στο συρτάρι για κάθε περίπτωση, όπου το κρατάει για τους ίδιους λόγους και η κυρία Γεννηματά.

Όταν ο Frank Zappa κυκλοφόρησε το 1968 το περίφημο άλμπουμ του «We’re Only in It for the Money», με εξώφυλλο-παρωδία του διάσημου concept album των Beatles «Sgt. Pupper’s Lonely Hearts Club Band», κάνοντας ειρωνική κριτική της κουλτούρας και της αντικουλτούρας (counterculture) της δεκαετίας του ’60, δεν είχε υπόψη του τι επρόκειτο να συμβεί στο ΠΑΣΟΚ τον 21ο αιώνα.

Σίγουρα το άλμπουμ αυτό μπορεί να συνοδεύσει μουσικά πολλά παρατράγουδα στην μακρόχρονη πορεία του Κινήματος, όμως δεν γνωρίζουμε αν το «Είμαστε μέσα μόνο για το χρήμα» θα αποτελέσει το soundtrack του έκτακτου συνεδρίου.

…Έκτακτου συνεδρίου, γιατί αν οι αντιπολιτευόμενοι την κυρία Φώφη κατόρθωναν, προλάβαιναν να κάνουν τακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τότε, σύμφωνα με το καταστατικό -που θέλει να αλλάξει η Γεννηματά-, ο πρόεδρος θα εκλεγόταν από την βάση. Κάτι που θα μπορούσε να της στερήσει τη θέση…

Το σίγουρο είναι ότι για το ΠΑΣΟΚ χωρίς ΑΦΜ, χωρίς οργανώσεις, ως κόμμα σφραγίδα και συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ, είναι ένα άδοξο τέλος, που πέτυχαν οι καιροσκόποι και «Άδωξοι μπάσταρδη» που άρμεξαν ένα μεγάλο λαϊκό και ελπιδοφόρο κίνημα και το έριξαν στα βράχια και μαζί με αυτό, τη χώρα στο λάκκο του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και του PSI.

Τεχνικά και τραπεζικοφορολογικά η επιχειρηματολογία της κυρίας Γεννηματά είναι σωστή, πέρα από τις αντικαταστατικές μεθοδεύσεις της.

Όμως, επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένα πολιτικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδηγήσει στην διάσπαση του 8% από πάνω μέχρι κάτω.

Κι αυτό ίσως να είναι η μόνη ελπίδα για τη διάσωση του αυθεντικού πασοκισμού.

extrapolation

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr