Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΛιβύηΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αντώνης Αντωνάκος
Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος

«Εργολάβοι κατεδαφίσεων» στο Ασφαλιστικό Σύστημα

«Εργολάβοι κατεδαφίσεων» στο Ασφαλιστικό Σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την τελική κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος (ΑΣ).

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή και η συχνότητα με την οποία επανέρχονται σε υποδείξεις-συστάσεις προς την κυβέρνηση να «περιποιηθεί» έτι περαιτέρω το ΑΣ. Κεντρική θέση σε αυτή την «μάχη για την ανάπτυξη και το δίκαιο» έχει αναλάβει η «Κ».

Στο κύριο άρθρο της (3-2-22) αφού επικροτεί την κυβέρνηση που: «ορθώς επέλεξε τη μείωση των φορολογικών βαρών ως κεντρική επιλογή» τονίζει ότι «ήταν σημαντικό να ελαφρύνει τη θέση των ιδιοκτητών ακινήτων» αφού φαίνεται ότι κατά την γνώμη της οι ιδιοκτήτες ήταν αυτοί που «υπερφορολογήθηκαν και επωμίστηκαν δυσανάλογα το κόστος της κρίσης».

Είναι φανερό βέβαια ότι δεν πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ που, κακώς, πλήρωναν και θα πληρώνουν -με μικρές διαφοροποιήσεις- οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος αλλά για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Για τους ίδιους στους οποίους δόθηκε πρόσφατα η δυνατότητα να μεταβιβάσουν αφορολόγητα στα παιδιά και τα εγγόνια τους περιουσίες πολλών εκατομμυρίων.

Περιουσία που σε πολλές περιπτώσεις αποκτήθηκε -πριν η αξία της γης, σε ορισμένες περιοχές, εκτοξευθεί στο διάστημα- εντελώς ή σχεδόν αφορολόγητα.

Κανένας δεν διαφωνεί ότι ο κύριος στόχος οφείλει να είναι η «ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας». Όμως είναι εντελώς παράλογο και αντικοινωνικό να προτείνεται, ως βασική λύση, η «περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» αφού και αυτή η προτεινόμενη λύση κυρίως προς όφελος των εργοδοτών θα λειτουργήσει άμεσα, ενώ μακροπρόθεσμα σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων.

Καταλήγοντας το κύριο άρθρο της «Κ» συνιστά-υποδεικνύει στην κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα να αποφύγουν τις «εύκολες λύσεις» και τον «ανταγωνισμό παροχών».

Είναι σαφές ποιες εννοεί «εύκολες λύσεις» και υπέρ ποίων ο «ανταγωνισμός των παροχών» πρέπει να αποφευχθεί.

Υπέρ των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων εν γένει.

Ενώ η απόφαση που έδωσε την δυνατότητα να μεταφέρουν αφορολόγητα 3,2 εκ. ευρώ γονείς και παππούδες σε κάθε παιδί ήταν «δύσκολη»!

Επανέρχεται όμως η «Κ» (12/3/22), προβάλλοντας πρωτοσέλιδα υπό τον τίτλο «Ο συνδυασμός για την αύξηση εισοδήματος» και υπότιτλο «Οι εισφορές το ”κλειδί”», την πρόταση του ΙΟΒΕ για νέες περικοπές των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα «Ένας συνδυασμός λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού και μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πραγματική αύξηση του εισοδήματος»!!!

«Τυχεροί» οι εργαζόμενοι αν υιοθετηθούν οι συστάσεις-υποδείξεις της «Κ» και του ΙΟΒΕ θα απολαύσουν «ακόμη και πραγματική αύξηση του εισοδήματος» τους!!!

Όλα αυτά την ώρα που η ίδια η «Κ» (3/2/21) μας πληροφορούσε ότι είμαστε «πρωταθλητές» στην κλοπή ΦΠΑ στην Ευρώπη με 5,3 δισ. το 2019 και ότι αν την μειώναμε στο επίπεδο της Πορτογαλίας (7,9% του ΑΕΠ) θα εισέρρεαν στα ταμεία άλλα 3,7 δισ. ποσό που ισοδυναμεί με το 60% των δαπανών για την παιδεία και με το 100% των αμυντικών δαπανών.

Βεβαίως δεν είναι μόνο η κλοπή ΦΠΑ αλλά και η «κλοπή» ασφαλιστικών εισφορών που ναρκοθετεί την εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και τις αποφάσεις της.

Άλλωστε και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία ξεπέρασαν τα 41 δισ. στο τέλος του 2021.

Είχε προηγηθεί βεβαίως ο σύγχρονος «Επιμηθέας» του ΑΣ.

Δημοσίευμα της «Κ» (12/2/21) μας πληροφορούσε επικαλούμενη τον κύριο Τάσο Γιανίτση, ότι «Οι δαπάνες για συντάξεις» είναι «τροχοπέδη στην ανάπτυξη»!!!

Αυτά από τον υπουργό του κυρίου Σημίτη που αφού εγκατέλειψε το σκάφος του ΑΣ «διέφυγε» στο ΥΠΕΞ.

 • Οι «μάινες» και…ο «μπουχέσας»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων υπό το άγρυπνο βλέμμα του πρέσβη του «ρωσικού κόσμου»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Η εαρινή «σύνοδος των εκλογικών αστέρων» – Έρχονται εκλογές τον Σεπτέμβριο
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr