Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Τζουμάκας
Νομικός, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ήδη άρχισαν οι επιπτώσεις διεθνώς από τη νέα διαίρεση του κόσμου

Ήδη άρχισαν οι επιπτώσεις διεθνώς από τη νέα διαίρεση του κόσμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο λόμπι της βίαιης απολιγνιτοποίησης υπάρχει αναταραχή και ετερόκλητες συμμαχίες καθότι οι οικονομίες και οι κοινωνίες θέλουν σταθερή ενεργεία.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο πράσινος υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατέστησε σαφές ότι για εναλλακτικές επιλογές από πυρηνική ενέργεια, άνθρακα και λιγνίτη, δεν έχει κανένα ταμπού. Είναι σύμφωνος.

Ακολούθησαν οι υπουργοί άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας που γνωστοποίησαν συμφωνία για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Ο ασκών καθήκοντα Πρωθυπουργού, εκπρόσωπος του παραρτήματος Μπάιντεν στην Αθήνα εγκατέλειψε τα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, άδειασε τον Υπουργό των Εξωτερικών και αναγνώρισε δικαιώματα στη γείτονα χώρα πέραν της ΑΟΖ, ως γνήσιος εκπρόσωπος της πατριδοκαπηλίας.

Άλλο είναι, άλλο θέλει, άλλο λέει, σε άλλο συμμετέχει.

Υπάρχουν οι ιδεολόγοι και οι συμφεροντολόγοι, όπως σε κάθε υπόθεση.

Οι πράσινοι πολιτικοί και οι πράσινοι βιομήχανοι τώρα δεν έχουν ταμπού.

Ας είναι και παραγωγή ενέργειας από πυρηνική σύντηξη, ας είναι και από φυσικό αέριο, ας είναι και από λιγνίτη και άνθρακα.

Άνοιξαν το δρόμο στο γεράκι, ναι στο γεράκι τον Μπάιντεν να γεμίσει τις δεξαμενές της Ολλανδίας με υγροποιημένο αέριο.

Η Ολλανδία θα προμηθεύει τη Γερμανία με Αμερικάνικο υγροποιημένο αέριο καθότι η Γερμανία δεν είχε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής υγροποιημένου αέριου.

Είχε τους αγωγούς με τη Gazprom της Ρωσίας που προμήθευαν αέριο και πετρέλαιο.

Όπως απέκτησε και η Ελλάς στην Αλεξανδρούπολη προάγοντας τη γνωστή απάτη περί απολιγνιτοποίησης για να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα και εισάγοντας υγρό αέριο από τις ΗΠΑ κανονικά οξειδωμένο.

Ωραία περικύκλωση Made in USA.

Ποιοι μεταφέρουν το υγροποιημένο από τις ΗΠΑ;

Μα οι Έλληνες εφοπλιστές που από καιρό μετέτρεψαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου αέριου.

Μία από τις πολλές αθλιότητες του Ελληνικού Δημόσιου βίου αποτελεί και το ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών είναι οι εφοπλιστές που μεταφέρουν το υγροποιημένο αέριο του Μπαιντεν σε πόλεμο συμφερόντων κατά του φυσικού αέριου του Πούτιν.

Και τέτοιο λούμπεν, χοντροκομμένο και υποκριτικό αντιπολεμικό πόνο από τους εφοπλιστές και ιδιοκτήτες της τηλεόρασης εν Ελλάδι προφανώς και δεν θα το είχαν ονειρευτεί τα απανταχού κινήματα.

Οι «επειγόμενοι» για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και τη πράσινη μετάβαση γνώριζαν ότι χρειαζόμαστε σταθερή ενέργεια, είχαν δημιουργήσει- με τη συγκατάνευση κυβερνήσεων- και δύο, ναι δύο χρηματιστήρια.

Για τα οποία χρηματιστήρια ομιλούν ορισμένοι μόνο.

Το ένα είναι το χρηματιστήριο των Ρύπων, όπου οι ποινές μετατρέπονται σε πρόστιμα που επιβάλλονται στους λογαριασμούς μας του ρεύματος.

Ένα μέρος δε, αυτών των εσόδων πηγαίνουν σε «αγαθοεργή» ενίσχυση των πράσινων βιομηχάνων να σπεύδουν γρήγορα για παραγωγή ενέργειας από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά που δεν θα καλύπτει ούτε το 10% των αναγκών της χώρας.

Και με χρηματοδότηση από τους λογαριασμούς μας.

Το άλλο χρηματιστήριο είναι της Ενέργειας.

Εκεί παίζει χοντρά και ο Πούτιν κερδοσκοπώντας με το φυσικό αέριο και ο συνάδελφός του ο Μπάιντεν κερδοσκοπώντας με το υγροποιημένο αέριο σε ένα νέο πόλεμο ενδο-καπιταλιστικό -στον οικονομικό τομέα της προσόδου και όχι της παραγωγής -μαζί με τους άλλους αετονύχηδες, τους χρηματιστές στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη κ.ο.κ.

Και με ελεγχόμενους πολέμους των 20 ημερών, ως προοίμιο των επόμενων πολέμων που θα οργανώσει η Αγγλοσαξονική συμμαχία που βρίσκει πρόσφορο έδαφος για τη νέα διαίρεση του κόσμου.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα παρευρίσκονται και θα χαιρετίζουν όπως όλοι οι κομπάρσοι.

Την απάντηση μόνο οι αποφασισμένοι λαοί μπορούν να τη δώσουν.

Για Ειρήνη, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr