Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια ΜακεδονίαΑλβανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΒαλκάνιαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…

Με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…

Η Ελληνική χρεοκοπία του 2010 και η κρίση, ήταν ένας πολύ μεγάλος σεισμός.

Οι πολύ μεγάλοι σεισμοί ακολουθούνται πάντα από μεγάλους μετασεισμούς γιατί αλλιώς η κατάσταση δεν εκτονώνεται.

Μεγάλος μετασεισμός θα ήταν η συνεννόηση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων για την κατάρτιση ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση, και η ανάπτυξη με ελευθερίες σε ένα σύγχρονο και διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, που δίνει μετρήσιμα αποτελέσματα σε άλλες πιο φιλελεύθερες χώρες του κόσμου σήμερα.

Οι κυρίαρχες και αποτυχημένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας απέδειξαν πως, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ΔΕΝ μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα τέτοιο γενναίο πρόγραμμα που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Το εμπεδώσαμε.

Άλλος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν η εκλογή και η Κυβέρνηση Συριζα. Μια Κυβέρνηση Συριζα που εκλέγεται κι αποδεικνύει άμεσα πως ΔΕΝ μπορεί να υλοποιήσει το εκτός τόπου και χρόνου «ρομαντικό» κι ανοικονόμητο πρόγραμμά της. «Σοσιαλισμοί», δηλαδή «δίκαιη» αναδιανομή της φτώχειας δεν μπορούν να εφαρμοστούν πλέον στην Ευρώπη χωρίς δικτατορίες και κλειστά σύνορα!!

Δυστυχώς η εκπαίδευση και η πληροφόρηση των Ελλήνων δείχνει αδυναμία κατανόησης της σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας (γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο επικράτησης του ανερχόμενου φασισμού), κι όλοι εμείς έχουμε σκυλοβαρεθεί να ακούμε τους «σεισμολόγους», από το πρωί μέχρι το βράδυ να αναλύουν τις ανημπόριες τους.

Μέχρι τον επόμενο αναπόδραστο μεγάλο μετασεισμό, είναι εύκολο να παρακολουθούμε τα μικρά υστερικά Ρίχτερ των χορογραφιών τους ακόμη και με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…

 • «Μετά τη Συρία ακολουθούν Κύπρος και Αιγαίο» – Ο «Όρκος του Έθνους» έχει επόμενο στόχο την Ελλάδα
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • Θετικά μηνύματα για την ανάπτυξη – Τι πρέπει να γίνει στην πράξη
  Πρόεδρος ΕΒΕΑ - ΚΕΕΕ
 • Η ψήφος των αποδήμων και ο αξιοθρήνητος δημαγωγικός λαϊκισμός – Τα καυτά ερωτήματα
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr