Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γρηγόρης Βαλλιανάτος
Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…

Με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελληνική χρεοκοπία του 2010 και η κρίση, ήταν ένας πολύ μεγάλος σεισμός.

Οι πολύ μεγάλοι σεισμοί ακολουθούνται πάντα από μεγάλους μετασεισμούς γιατί αλλιώς η κατάσταση δεν εκτονώνεται.

Μεγάλος μετασεισμός θα ήταν η συνεννόηση των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων για την κατάρτιση ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση, και η ανάπτυξη με ελευθερίες σε ένα σύγχρονο και διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, που δίνει μετρήσιμα αποτελέσματα σε άλλες πιο φιλελεύθερες χώρες του κόσμου σήμερα.

Οι κυρίαρχες και αποτυχημένες πολιτικές δυνάμεις της χώρας απέδειξαν πως, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ΔΕΝ μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα τέτοιο γενναίο πρόγραμμα που θα έβγαζε τη χώρα από την κρίση. Το εμπεδώσαμε.

Άλλος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν η εκλογή και η Κυβέρνηση Συριζα. Μια Κυβέρνηση Συριζα που εκλέγεται κι αποδεικνύει άμεσα πως ΔΕΝ μπορεί να υλοποιήσει το εκτός τόπου και χρόνου “ρομαντικό” κι ανοικονόμητο πρόγραμμά της. “Σοσιαλισμοί”, δηλαδή “δίκαιη” αναδιανομή της φτώχειας δεν μπορούν να εφαρμοστούν πλέον στην Ευρώπη χωρίς δικτατορίες και κλειστά σύνορα!!

Δυστυχώς η εκπαίδευση και η πληροφόρηση των Ελλήνων δείχνει αδυναμία κατανόησης της σύγχρονης φιλελεύθερης δημοκρατίας (γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο επικράτησης του ανερχόμενου φασισμού), κι όλοι εμείς έχουμε σκυλοβαρεθεί να ακούμε τους “σεισμολόγους”, από το πρωί μέχρι το βράδυ να αναλύουν τις ανημπόριες τους.

Μέχρι τον επόμενο αναπόδραστο μεγάλο μετασεισμό, είναι εύκολο να παρακολουθούμε τα μικρά υστερικά Ρίχτερ των χορογραφιών τους ακόμη και με τον ήχο της τηλεόρασης κλειστό…

 • Η κρίση γεννά ευκαιρίες αλλά για ποιους;
  Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Μελετών «ΙΔΕΕΣ»
 • Το τουρκικό ζήτημα θα λυθεί μόνο στρατιωτικά – Μόνο με διαμελισμό της Τουρκίας θα έχουμε ειρήνη
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
 • Με «μυθοπλασίες» δεν αντιμετωπίζεται ο τουρκικός επεκτατισμός
  Πανεπιστημιακός, Ευρωβουλευτής
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr