Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πένθος για τον Ηλία Ψινάκη – Πέθανε ο θείος του «Έλληνας των Φιλιππίνων»

Πένθος για τον Ηλία Ψινάκη – Πέθανε ο θείος του «Έλληνας των Φιλιππίνων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλίας Ψινάκης,

«Έφυγε» από τη ζωή ο «Έλληνας των Φιλιππίνων» και o αγαπημένος θείος του Ηλία Ψινάκη, Σταύρος Ψινάκης σε ηλικία 85 ετών.

Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Μανίλα, αφού ο μεγιστάνας είχε ανακηρυχθεί ως ήρωας της χώρας.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του θείου του και έγραψε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα: «Ι already miss you #steevepsinakis you are the person that I always loved and admired…See you soon… (Μου λείπεις ήδη. Είσαι ο άνθρωπος που πάντα θα αγαπώ και θα θαυμάζω… Τα λέμε σύντομα…»).

stauros psinakis

​Ο Σταύρος Ψινάκης γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1931 στην Κοζάνη. Ήταν γιος της Νεκταρίνης και του στρατιωτικού Ηλία Ψινάκη και το μικρότερο παιδί της οικογένειας αφού είχε δύο μεγαλύτερα αδέρφια, τον Νότη (πατέρα του Ηλία Ψινάκη) και την Γιάννα.

Κατά την περίοδο της Κατοχής η οικογένεια έμενε στην Νέα Σμύρνη ενώ ο Σταύρος Ψινάκης φοίτησε στην Κοργιαλένειο Σχολή που βρισκόταν στις Σπέτσες. Εκεί κέρδισε μία υποτροφία για σπουδές στο εξωτερικό. Μετά από λίγα χρόνια ακολούθησε την μεγαλύτερη αδερφή του Γιάννα, στην Αμερική. Εκείνη την περίοδο έκανε διάφορες δουλειές για να συνεχίσει τις σπουδές του. Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του, το 1953, εργάστηκε σε μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής και διαχείρισης ηλεκτρικού ρεύματος.

Το 1955 παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του Τόνι και δύο χρόνια αργότερα, απέκτησε τον πρώτο του γιο. Είναι η χρόνια που προσχώρησε σε μια εταιρία συμβούλων στη Πενσυλβάνια, ως μηχανολόγος. Ένας από τους μεγάλους πελάτες της εταιρείας ήταν και η Μεράλκο, η ηλεκτροδοτική εταιρεία της Μανίλα. Κάπως έτσι βρέθηκε στις Φιλιππίνες. Εκεί συνεργάστηκε με την εταιρία Μεράλκο και συνέβαλλε στη δημιουργία ενός μεγάλου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Γρήγορα, ο Έλληνας μηχανολόγος, ξεχώρισε με τις ικανότητες του και ανέλαβε τη θέση του διευθυντή παραγωγής της Μεράλκο. Το πρώτο του μέλημα, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, ως διευθυντής πια, ήταν να εξισώσει τους μισθούς των μεταναστών με εκείνους των Φιλιππινέζων. Ο Σταύρος Ψινάκης κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια του λαού.

Από τη σύζυγό του Τόνι, πήρε διαζύγιο το 1968. Τότε γνώρισε την μοναχοκόρη του μεγιστάνα των Φιλιππινών, Ντον Γιουχένιο Λόπεζ, Πρέσι, με την οποία παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας. Το 1971 μάλιστα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, τον Μάικλ. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του, ο Ντον Γιουχένιο Λόπεζ, τελικά αποδέχτηκε τον γάμο της κόρης του με τον Σταύρο Ψινάκη. Η Πρέσι και ο Σταύρος, απέκτησαν και μία κόρη, την Τζένη.

ΠΗΓΗ: star.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απόφαση για την πυρκαγιά στο Μάτι: Ένοχοι οι 6 από τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ για τη φωτιά στο Μάτι ο Ηλίας Ψινάκης

Παραιτήθηκε από δήμαρχος Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης

O Ψινάκης ανακοίνωσε την πρώτη του υποψήφια για την Ευρωβουλή «καρφώνοντας» Μητσοτάκη

Οργή κατά Ψινάκη: Έχει αρρωστημένο τρόπο σκέψης – Αποθρασύνθηκε εντελώς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr