Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάμελα Άντερσον: Η Μέι είναι η χειρότερη πρωθυπουργός – Να απελευθερωθεί ο Ασάνζ

Πάμελα Άντερσον: Η Μέι είναι η χειρότερη πρωθυπουργός – Να απελευθερωθεί ο Ασάνζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τερέζα Μέι είναι «η χειρότερη πρωθυπουργός που μπορεί να θυμηθεί κανείς». Τα λόγια αυτά δεν είναι του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν, ούτε του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, ούτε του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά της πρώην πρωταγωνίστριας της σειράς «Baywatch», Πάμελα Άντερσον.

«Η Τερέζα Μέι που έχει καταστραφεί. Η Τερέζα Μέι με την πύρρειο νίκη. Η Τερέζα Μέι, που δεν δίνει το χέρι της στα θύματα της πυρκαγιάς στο Γκρένφελ. Που δεν νοιάζεται για τους φτωχούς. Που δεν ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη ή την ειρήνη. H χειρότερη πρωθυπουργός που μπορεί κάποιος να θυμηθεί» έγραψε.

Τα σχόλια της Άντερσον έρχονται να προστεθούν σε έναν χείμαρρο κριτικής που δέχεται η επικεφαλής των Συντηρητικών για το πώς χειρίστηκε τη φονική πυρκαγιά στον Πύργο του Γκρένφελ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Η 49χρονη ηθοποιός από τον Καναδά δημοσίευσε τα σχόλιά της σε post blog στο website της το Σάββατο σε δημόσια έκκλησή της να απαλλαγεί ο ιδρυτής των WikiLeaks, Αυστραλός, Τζούλιαν Ασανζ, από την απειλή της άσκησης δίωξης.

Ο Ασάνζ διαμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012 υπό το φόβο ότι θα εκδοθεί στις ΗΠΑ και θα παραπεμφθεί σε δίκη για αποκάλυψη κρατικών μυστικών. Εναντίον του έχουν εκδοθεί επίσης διεθνή εντάλματα σύλληψης από τις σουηδικές αρχές για κατηγορίες βιασμού. Παρ΄ότι οι σουηδοί εισαγγελείς έχουν εγκαταλείψει την έρευνα σε βάρος του Ασάνζ, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα τον συλλάβουν, αν φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού.

Η Άντερσον – η οποία φημολογείται ότι διατηρεί ρομαντική σχέση με τον Ασάνζ – αποδοκίμασε δριμύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Η Τερέζα Μέι δέχεται πιέσεις μετά από μια κακή προεκλογική εκστρατεία και τον τρόπο αντίδρασής της στην τραγωδία στον Πύργο Γκρένφελ, τη φονική πυρκαγιά στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι.

“Δεν υπάρχει λόγος να μην αφεθεί ελεύθερος”

«Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες» δήλωσε η Άντερσον. «Δεν υπάρχει λόγος να μην αφεθεί ελεύθερος. Όμως η Τερέζα Μέι – που τον κράτησε φυλακισμένο στην πρεσβεία για πέντε χρόνια – αρνείται να του επιτρέψει να φύγει», τονίζει η ηθοποιός, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent».

Στο πλαίσιο της έκκλησης για τον Ασάνζ η Άντερσον απευθύνθηκε στον Κόρμπιν και στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ προσκαλώντας το ζευγάρι στο vegan εστιατόριο της στη Γαλλία, το οποίο ανοίγει τον Ιούλιο.

«Ελάτε μαζί μου την ημέρα που ανοίγουν οι πόρτες του εστιατορίου και θα καθίσουμε, θα φάμε καλό φαγητό και θα συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει για τον Τζούλιαν» ανέφερε η Άντερσον. «Η Γαλλία θα μπορούσε να επιδείξει τη δύναμή της, κι αυτό θα μπορούσατε να κάνετε, εάν δώσετε άσυλο στον Τζούλιαν».

Η Άντερσον απευθύνθηκε επίσης στην Κίνα, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και στην κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, προτρέποντας τους να συναντηθούν και να οργανώσουν την απελευθέρωση του Ασάνζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr