Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκινεί ο Μικρούτσικος: Δεν φοβάμαι τον καρκίνο – Θα του αλλάξω τον αδόξαστο

Συγκινεί ο Μικρούτσικος: Δεν φοβάμαι τον καρκίνο – Θα του αλλάξω τον αδόξαστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάνος Μικρούτσικος, Καρκίνος,

Ο Θάνος Μικρούτσικος, λίγο πριν τις δυο -sold out- συναυλίες του στο Θέατρο Βράχων στις 7 και 8 Ιουνίου 2018, μιλάει στο Reader.gr για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

«Δεν κάνω δεύτερες σκέψεις. Και σε ανύποπτο χρόνο έχω κάνει τις κινήσεις που έπρεπε να έχει κάνει ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε μια ηλικία για να είναι τακτοποιημένη η ζωή σου, αλλά από την ώρα που με βρήκε αυτό δεν κάνω δεύτερες σκέψεις.

Θα σου πω ότι δεν φοβάμαι τον καρκίνο. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν πρόκειται για έναν ψευτο-ηρωισμό, δεν θέλω να σηματοδοτήσω μια ηρωική συμπεριφορά, είναι αυτό που νιώθω.

Όλη μου τη ζωή την πέρασα με μάχες, δουλεύοντας πολύ σκληρά πάνω στο αντικείμενό μου, προσπαθώντας να ξεπεράσω τις καταγεγραμμένες μου δυνατότητες και ορισμένες φορές τα κατάφερα.

Και προσωπικά κάθε στιγμή προσπαθούσα να ρουφήξω τη ζωή, ώστε να μεγεθύνω το χρόνο. Η πάλη μου με το χρόνο ήταν πάντοτε να τον φρενάρω και να το μεγαλώσω. Αυτό έκανα σε όλη μου τη ζωή. Τώρα θα αλλάξω; Με τίποτα!

Αλλά αυτό δεν θέλω να το πάρει κάποιος ηρωικά, ήταν η στάση μου και θα είναι και τώρα. Όσο μου περνάει από το χέρι θα τον δυσκολέψω, θα του αλλάξω τον αδόξαστο. Δεν θα σου πω ότι θα τον κερδίσω αλλά θα πορευτώ με τη βοήθεια της ιατρικής και του γιατρού μου και θα παίξουμε το παιχνίδι μέχρι τέρμα.

Πώς το βρήκα καταρχήν. Στις 15 Ιουνίου 2017, δυο μέρες μετά το Ηρώδειο, επειδή έχω ένα χρόνιο διαβήτη, μου είπε η γυναίκα μου «δεν πας να κάνεις εξετάσεις γιατί ξεκινάς μια περιοδεία 40 συναυλιών με τον Καββαδία του Badminton;». Πάω, κάνω και βρίσκω το πρόβλημα. Ήταν λοιπόν αδύνατο να συμμετάσχω στην περιοδεία.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι έπρεπε να ανακοινωθεί ότι δεν θα είμαι. Και ανακοινώθηκε: πρόβλημα υγείας και εγχειρίζεται στο εξωτερικό.

Άρα ο κόσμος καταρχήν ήξερε. Επειδή με βλέπεις όπως με βλέπεις -και τον πρώτο καιρό όποιος με έβλεπε στο δρόμο μου έλεγε «το ξεπέρασες»- δεν ήθελα να δώσω ένα αίσθημα ψεύτικο. Δεν το ξεπέρασα, είναι μια σοβαρή κατάσταση την οποία παλεύω.

Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι πριν 2-3 μήνες άρχισαν να με ρωτάνε για το πώς πάει αυτό το θέμα, είπα κάποια στοιχεία και σε μια συνέντευξη πριν ένα μήνα περίπου είπα αφού με ρωτάτε θα τα πω όλα να ενημερωθεί ο κόσμος ποια είναι η πραγματικότητα.

Απεδείχθη ότι σωστά μίλησα και αν κρίνω από τα μηνύματα που παίρνω ήταν πολύ ουσιαστικό και για άλλους που έχουν αυτή την ιστορία. Είχα ανταπόκριση από ασθενείς και από γιατρούς που μου είπαν ότι αυτό είναι μια στάση πρωτοφανής αλλά τόσο ωφέλιμη.

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου είπε «εγώ θα προτείνω να διαβάζεται στους φοιτητές ιατρικής ότι αυτή η είναι η στάση για κάποιον που έχει αυτό το πρόβλημα».

Η κατάθλιψη είναι σύμμαχος του καρκίνου. Το αντίθετο τον δυσκολεύει πάρα πολύ. Αυτό είναι το μήνυμά μου και μιλώντας και προς τους νέους ανθρώπους, ένα άλλο πράγμα που θα βοηθήσει πολύ είναι η πρόληψη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Εξέταση αίματος ανιχνεύει με 83% ακρίβεια τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η πρώτη εγκυμοσύνη στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση κρυοσυντηρημένου ωοθηκικού ιστού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr