Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίωξη για φοροδιαφυγή 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Σακίρα

Δίωξη για φοροδιαφυγή 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Σακίρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Σακίρα, Φοροδιαφυγή,

Σε βάρος της διάσημης Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα θα ασκηθεί δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, μια κατηγορία που εκείνη αρνείται κατηγορηματικά, έγραψε η εφημερίδα El Pais.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, η εισαγγελία ενημέρωσε την τραγουδίστρια σχετικά με το πόρισμα της έρευνάς της και για το γεγονός ότι δεν σκοπεύει να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, κάτι που σημαίνει πως θα καταθέσει επίσημα μήνυση σε βάρος της τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος τύπου της ισπανικής εισαγγελίας περιορίστηκε να πει ότι «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί» και ότι η υπόθεση «τελεί υπό διερεύνηση».

Όπως επισημαίνει η εισαγγελία, η εφορία κατηγορεί τη Σακίρα ότι δεν κατέβαλε τους φόρους της στην Ισπανία, το διάστημα που διέμενε εκεί, μεταξύ 2011-2014.

Οι διώξεις της εισαγγελίας αφορούν, εντούτοις, την περίοδο 2012-2014, καθώς όποια αδικήματα από το 2011 έχουν παραγραφεί.

Η 41χρονη τραγουδίστρια, που είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, μετέφερε την φορολογική έδρα της στην Ισπανία το 2015.

Προηγουμένως, η φορολογική έδρα της βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Όμως, ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό δεν «ανταποκρίνεται στην αλήθεια», καθώς ο σύντροφός της και τα παιδιά της διέμεναν στη Βαρκελώνη.

Οι δικηγόροι της Σακίρα επιμένουν, από την πλευρά τους, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς περιοδείες της και ότι εκείνη δεν ζούσε πάνω από 6 μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, προϋπόθεση για να θεωρηθεί φορολογική έδρα η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ισπανία: Γραφείο τελετών πουλούσε πτώματα σε ιατρικές σχολές 1200 ευρώ το ένα

Στην Ισπανία κάνει ζέστη σαν να είναι καλοκαίρι – Έως και 30°C

Ισπανία: Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι η βασίλισσα είχε ερωτική σχέση με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Επέστρεψαν σε πολλές περιοχές οι μάσκες – Σαρώνει ο κορωνοϊός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr