Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλικός Τύπος: Κέρδισε ο ατίθασος Έλληνας Γιώργος Λάνθιμος

Ιταλικός Τύπος: Κέρδισε ο ατίθασος Έλληνας Γιώργος Λάνθιμος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Λάνθιμος, Κινηματογράφος,

Ο ιταλικός Τύπος εκθειάζει τον Γιώργο Λάνθιμο για τον Χρυσό Λέοντα στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Είναι από τις λίγες φορές που τα προγνωστικά της παραμονής επιβεβαιώθηκαν.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, με το έργο του, Poor Things, είναι ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης, ο οποίος κερδίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μπιενάλε Βενετίας.

Ο ίδιος είχε ήδη λάβει άλλες διακρίσεις του Φεστιβάλ, όπως και ο σκηνοθέτης σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Όχι, όμως, το κορυφαίο βραβείο, στην Γαληνοτάτη.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, πρόκειται για ένα βραβείο «οικουμενικό», το οποίο δόθηκε με την σύμφωνη γνώμη όλης της κριτικής επιτροπής.

«Ένα έργο με φανταστικά και τρομακτικά όντα, αλλά και με μεγάλο βάρος στην πορεία χειραφέτησης μιας γυναίκας, πριν από δύο αιώνες», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

H Bella Baxter (την υποδύεται η πανέμορφη Έμμα Στόουν που ο Λάνθιμος είχε ήδη διευθύνει στο έργο «Η Ευνοούμενη» είναι μια κοπέλα η οποία ξαναζωντανεύει χάρη σε έναν ανορθόδοξο επιστήμονα, με την ερμηνεία του Γουίλεμ Νταφόε.

Δημιουργεί έναν ευγενή Φρανκενστάιν, με σώμα νεαρής κοπέλας και τρόπο σκέψης κοριτσιού, το οποίο στο ταξίδι του στον κόσμο θα ανακαλύψει την ελευθερία», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Με γνώμονα τις πραγματικές κινηματογραφικές αξίες»

Οι Ιταλοί σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι η πρωταγωνίστρια του Poor Things, Έμα Στόουν, το 2017 είχε βραβευθεί στη Βενετία για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στο έργο La La Land, πριν κερδίσει το Όσκαρ.

Κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία και για την επόμενη τελετή βράβευσης από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Corriere della Sera, «είναι από τις λίγες φορές που τα προγνωστικά της παραμονής, επιβεβαιώθηκαν στην τελετή βράβευσης της Βενετίας».

Κάτι που δείχνει ότι «η κριτική επιτροπή, είχε ως γνώμονα, τις πραγματικές, κινηματογραφικές αξίες, και όχι τις κοινοτυπίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Κέρδισε ο ατίθασος Έλληνας, ο οποίος σε δυο εβδομάδες κλείνει τα πενήντα.

»Σίγουρα, ένας ωραίος τρόπος για να το γιορτάσει», προσθέτει η Corriere.

Όλοι υπενθυμίζουν, τέλος, ότι το έργο που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα, παρουσιάσθηκε στην Βενετία μόνον από τον Γιώργο Λάνθιμο, διότι όλοι οι ηθοποιοί του, αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην απεργία των Αμερικανών ερμηνευτών και σεναριογράφων.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συγχαρητήρια Νίκου Ανδρουλάκη στον Λάνθιμο: «Το Poor Things μας έκανε πλουσιότερους σε υπερηφάνεια για το ελληνικό δημιουργικό ταλέντο»

Συγχαρητήρια Κασσελάκη στον Λάνθιμο για τα τέσσερα όσκαρ

Τέσσερα όσκαρ για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ «το έκανε» με τη Νατάσα σε σκηνοθεσία του γιου της (βίντεο)

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr