Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε ποιος Έλληνας ηθοποιός πήγε σε ψυχίατρο

Δείτε ποιος Έλληνας ηθοποιός πήγε σε ψυχίατρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, το πρωί της Παρασκευής, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε στους παρουσιαστές, Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά – μεταξύ άλλων – για τη μάχη του με την κατάθλιψη που τον οδήγησε στον ψυχίατρο και στη φαρμακευτική αγωγή.

«Δεν πήγα σε ψυχολόγο, αλλά σε ψυχίατρο. Πήρα και χάπια. Το βίωσα όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, επειδή υπάρχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κατάθλιψης» ανέφερε ο επιτυχημένος ηθοποιός, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν το λέω για να δείξω ότι όλοι οι καλλιτέχνες έχουμε μια τρέλα, ούτε για να διαφημίσω τα προσωπικά μου, πράγμα που ξέρετε πολύ καλά ότι απεχθάνομαι. Ο λόγος που μιλάω για αυτό είναι πολύ σοβαρός, γιατί γνωρίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ελληνική κοινωνία, τα θέματα της ψυχής – που είναι προβλήματα του σώματος – αντιμετωπίζονται ως ταμπού. Θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι που έχουμε δημόσιο λόγο μπορούμε να πούμε “Αν έχετε ένα πρόβλημα ψυχής, συμβαίνει και στους καλύτερους ανθρώπους. Συμβαίνει σε όλους. Μπορεί να είναι περαστικό ή κάτι πιο σοβαρό. Πάντως, πρέπει να το διαχειριστείτε όπως κάθε πρόβλημα του σώματός σας”. Αν είχατε διαβήτη, δεν θα πηγαίνατε στον γιατρό;».

fc

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνέχισε λέγοντας:

«Ένα “γκουκλάρισμα” να κάνετε, θα βρείτε τα βασικά χαρακτηριστικά της κατάθλιψης. Μπορεί να είναι μια πολύ σοβαρή περίπτωση, γιατί η ιδιοσυγκρασία κάποιων ανθρώπων, βιολογικά, τους οδηγεί προς τα εκεί, ανεξάρτητα από ό,τι τους συμβαίνει. Αυτοί οι άνθρωποι πηγαίνουν βιολογικά προς μια μαύρη πλευρά των πραγμάτων. Σε πάρα πολλούς ανθρώπους, όμως, συμβαίνει μια σειρά από γεγονότα και μπορεί να έρθουν και το ένα πίσω από το άλλο, στην προσωπική ή στην επαγγελματική ζωή, και όλα αυτά σε μετακινούν από το κέντρο σου. Αν σε μετακινήσουν πολύ, θα πέσεις. Αυτό διορθώνεται, αρκεί να ξέρεις πώς. Δύο συμπτώματα είναι ότι δεν θες να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, δεν θες να μπει η καινούρια μέρα και να προχωρήσεις γιατί θεωρείς ότι θα είναι μαύρη, δύσκολη, χωρίς καμία χαρά και ενδιαφέρον. Δεύτερον, μπορεί να ξεσπάς σε κλάματα πολύ εύκολα. Αυτά είναι δύο πολύ χαρακτηριστικά δείγματα και εκεί χρειάζεται να επισκεφτείς έναν ειδικό. Σε εμένα το πρόβλημα λύθηκε. Προσωρινά; Αυτό δεν το ξέρω. Πάντως σε εμένα συνέβη μια σειρά προβλημάτων, που με είχαν μετακινήσει και μάλιστα χωρίς να το πάρω εγώ χαμπάρι. Ευτυχώς είχα άτομα στο περιβάλλον μου που μου είπαν “Πήγαινε, δες το!”. Αν σε δω με ένα μεγάλο εξάνθημα στο κούτελο με πύον και εσύ μου λες “δεν το βλέπω”, δεν θα σου πω “δες έναν καθρέφτη και πήγαινε σε έναν δερματολόγο”;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεβούρκος! Λιάγκας και Μπέος ξεκατινιάστηκαν στον «αέρα» (βίντεο)

Κλέλια Ρένεση για Λιάγκα: Μονταρισμένη σαπουνόπερα για δεξιοτίμονους – Έλλειψη βασικής δημοσιογραφικής ηθικής

Ο Λιάγκας υποστήριξε ότι η Τσαπανίδου υπέβαλε την παραίτησή της στον Τσίπρα

Απόστολος Γκλέτσος: «Ποιος είναι ο Λιάγκας; Δεν είναι δημοσιογράφος»

Γιώργος Λιάγκας: «Τόσα χρόνια λέτε μαλ@@@ίες – Θα αρχίσω να μιλάω κι εγώ πια»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr