Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Vodafone bsafeonline: Βασικό εργαλείο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Vodafone bsafeonline: Βασικό εργαλείο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H Vodafone, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, στις 10 Φεβρουαρίου, καλεί τους γονείς και όσους ασχολούνται με παιδιά, να ενημερωθούν για την υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, μέσα από το «bsafeonline». Το bsafeonline εφαρμόζεται για 11η χρονιά και ανανεώνεται συνεχώς, ενώ αποτελεί σήμερα το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, από παιδιά και εφήβους.

Διαθέτει την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline και το συνοπτικό έντυπο «Οδηγός για Γονείς», από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, apps, διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση), αλλά και για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν, όπως τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο, κ.ά.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η «Youth Safe Pack», η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης. Η Youth Safe Pack είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα Vodafone πανελλαδικά και ενεργοποιείται μόνο από ενήλικες.

Η Vodafone έχει αναπτύξει και παρέχει δωρεάν σε όλους (μέσα από το play store), την εφαρμογή «Vodafone Safety Net», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, να καθορίσουν εύκολα μαζί με το παιδί τους τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός android smartphone. Παράλληλα, μέσα από τα Φίλτρα Γονικού Ελέγχου τα οποία ενεργοποιούν οι γονείς τηλεφωνικά μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών, μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες και είναι διαθέσιμο στο μενού υπηρεσιών MyWeb της Vodafone, αλλά και το διαδίκτυο ευρύτερα.

Επιπλέον, η Vodafone βρίσκεται δίπλα σε όσους ενδιαφέρονται, υλοποιώντας μία σειρά ενεργειών για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση τους. Συγκεκριμένα:
• Έχει στελεχώσει τα καταστήματα της με την Ομάδα Ειδικών του Internet, η οποία είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
• Πραγματοποιεί ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με ειδικούς παιδοψυχίατρους της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
• Στηρίζει τις ημερίδες που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα.
• Στηρίζει την Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» που δημιούργησε ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο από παιδιά και εφήβους. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η μονάδα θα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και θα ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα bsafeonline εντάσσεται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει η Vodafone.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Vodafone Posidonia: Για την προστασία των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας

Στα καταστήματα Vodafone χειμερινές εκπτώσεις σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔAΕ θα ελέγξει τις εταιρείες κινητής – Ζητάει στοιχεία και από τον Τσίπρα

Κυβερνοεπίθεση κατά της Vodafone «παραλύει» την Πορτογαλία

27χρονη πέθανε κατά τη διάρκεια τηλεργασίας στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr