Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

D-Partner από την Vodafone: Μία εφαρμογή σύμμαχος στα άτομα με διαβήτη

D-Partner από την Vodafone: Μία εφαρμογή σύμμαχος στα άτομα με διαβήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Vodafone, Διαβήτης,

H Vodafone σε συνεργασία με τη Novo Nordisk πρωτοπορούν και προσφέρουν την εφαρμογή D-Partner, μια πλήρη και έξυπνη εφαρμογή, που στόχο έχει να βελτιώσει την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Η εφαρμογή D-Partner, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.), απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από όλους τους τύπους διαβήτη και διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες κινητής επικοινωνίας.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές smartphones και tablets που υποστηρίζουν λειτουργικό Android ή iOS.

Με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με διαβήτη, η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή προσφέρει σειρά χρήσιμων λειτουργιών όπως:
Δημιουργία προφίλ ασθενούς για την καταγραφή των εξατομικευμένων παραμέτρων που σχετίζονται με το διαβήτη, την καταγραφή της αντιδιαβητικής φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και του λοιπού Ιατρικού ατομικού αναμνηστικού του ασθενούς.

Καταγραφή των τιμών της μετρούμενης γλυκόζης και προτάσεις (για τα άτομα που θεραπεύονται με ινσουλίνη) τόσο για την τιτλοποίηση της βασικής ινσουλίνης όσο και για τις απαιτούμενες μονάδες γευματικής ινσουλίνης.

Ο υπολογισμός της γευματικής ινσουλίνης βασίζεται σε βάση δεδομένων τροφών και γευμάτων από τον Οδηγό Διατροφής της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ενώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα εισαγωγής από το χρήστη και άλλων τροφών και γευμάτων που δεν περιέχονται στη βάση αυτή.

Καταγραφή εργαστηριακών αποτελεσμάτων που σχετίζονται με τον διαβήτη και εμφάνιση προτεινόμενων συμβουλών σε περιπτώσεις μη φυσιολογικών τιμών.

Εμφάνιση πλήθους μηνυμάτων με συστάσεις αλλά και προειδοποιήσεις σχετιζόμενες με το διαβήτη, ανάλογα με τα εισαγόμενα στην εφαρμογή δεδομένα.

Γραφικές απεικονίσεις των μετρήσεων γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, αρτηριακής πίεσης, σφίξεων, βάρους και βηματομέτρου στη μονάδα του χρόνου
Ημερολόγιο καταγραφής μετρήσεων γλυκόζης, εργαστηριακών αποτελεσμάτων, μετρήσεων αρτηριακής πίεσης, βάρους και σωματικής άσκησης.

Μέσα από την D-Partner και αποκλειστικά για τους συνδρομητές Vodafone προσφέρονται δύο επιπλέον λειτουργίες:

•Τηλεϊατρική: Παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να δώσει ο ίδιος πρόσβαση στον ιατρό του, στην on-line ηλεκτρονική καρτέλα που αυτομάτως δημιουργείται μέσω της εφαρμογής και για χρονικό διάστημα που ο ίδιος επιλέγει.

Ο ιατρός έχει τη δυνατότητα να μελετήσει τα καταχωρημένα στοιχεία και να προσθέσει σχόλια πάνω στην πρόοδο της αντιδιαβητικής θεραπείας, χωρίς όμως να αλλοιώσει, επεξεργαστεί, διαγράψει τα δεδομένα.

•Hypo-Αlert: Σε περίπτωση που ο χρήστης της εφαρμογής αισθανθεί ότι πρόκειται να έχει υπογλυκαιμικό επεισόδιο, το οποίο ενδεχομένως δεν θα κατορθώσει να αντιμετωπίσει μόνος του, μπορεί να πατήσει το κουμπί Hypo-Alert της εφαρμογής, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο τη θέση του –μέσω SMS– στον αριθμό τηλεφώνου που έχει προκαθορίσει ο ίδιος για τέτοιες περιπτώσεις στο προφίλ της εφαρμογής.

Η ανάπτυξη της εφαρμογής έγινε από την εταιρεία Diabetes Innovations.

Από την πλευρά της η κα. Αγγελική Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Στη Vodafone έχουμε στόχο να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και να επενδύουμε σε προγράμματα και πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και το πρωτοπόρο τεχνολογικά τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της Vodafone που χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, ποιότητα και υψηλές ταχύτητες mobile internet, η εφαρμογή D-Partner έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη».

Ο κος Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς δήλωσε σχετικά: «Η Novo Nordisk είναι δεσμευμένη στην προσπάθεια να «αλλάξουμε το διαβήτη» πετυχαίνοντας ουσιαστική πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με την εφαρμογή D-Partner θέλουμε να δώσουμε ένα εργαλείο στα χέρια των ατόμων με διαβήτη που επιθυμούν να πάρουν τον έλεγχο της νόσου στα χέρια τους, να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να πετύχουν καλύτερες εκβάσεις.

Η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στο σκοπό αυτό και είμαστε χαρούμενοι που με την υποστήριξη της Vodafone και την τεχνογνωσία της Diabetes Innovations έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε το D-Partner κοντά σε κάθε άτομο με διαβήτη που θέλει να το χρησιμοποιήσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Vodafone Posidonia: Για την προστασία των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας

Στα καταστήματα Vodafone χειμερινές εκπτώσεις σε συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΑΔAΕ θα ελέγξει τις εταιρείες κινητής – Ζητάει στοιχεία και από τον Τσίπρα

Κυβερνοεπίθεση κατά της Vodafone «παραλύει» την Πορτογαλία

Μόσιαλος: Δεν υπάρχει απόδειξη πως ο κορωνοϊός προκαλεί άμεσα διαβήτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr