Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυτιληναίος: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων

Μυτιληναίος: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Μυτιληναίος, ΣΕΒ,

Την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒ .

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει στροφή στο ρεαλισμό από μια αριστερή κυβέρνηση. Ελπίζουμε να έχει διάρκεια και να κρατήσει».

«Τα χρόνια της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταγράψει μεγάλες ζημιές. Έχει μειωθεί η ανταγωνιστικότητα της μέσης επιχείρησης. Η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας πάσχει κι έτσι είναι δύσκολο να οριστεί ο τρόπος επανεκκίνησης των επενδύσεων», είπε ο Ευ. Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος, ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ του βιομηχανικού συνεδρίου, που διοργανώνει ο ΣΕΒ.

Ο επικεφαλής του ελληνικού ενεργειακού ομίλου, ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα καταγράφει υστέρηση έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα φορολόγησης, ενεργειακού κόστους και ύψος δανεισμού των επιχειρήσεων. «Όταν όλα αυτά εξομαλυνθούν οι επενδυτές θα δώσουν το παρόν, ενώ θα έρθουν νέοι να αναλάβουν δράση», εκτίμησε.
Κατά τον ίδιο, «για να υπάρξουν πραγματικές long-term, και όχι short-term, επενδύσεις πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα». Εξάλλου, όπως είπε, είναι άμεση η σχέση της πολιτικής σταθερότητας με τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει στροφή στο ρεαλισμό από μια αριστερή κυβέρνηση. Ελπίζουμε να έχει διάρκεια και να κρατήσει».

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, ο κ. Μυτιληναίος υποστήριξε ότι αποτελεί μια σημαντική παράμετρο, που επηρεάζει κυρίως τους long-term επενδυτές. «Οπότε το χρέος πρέπει κάπως να διευθετηθεί για να μην αποτελεί απειλή για τη βιωσιμότητα των επενδύσεων και της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε.

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ή θα γίνουν μελλοντικά και προς ποια κατεύθυνση πρέπει αυτές να κινηθούν, ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος τόνισε ότι οι μεγαλύτερες εξ αυτών σκόνταψαν κυρίως λόγω πολιτικής δυσπιστίας, ωστόσο αναγνώρισε ότι κάποια βήματα έχουν γίνει.

Ερωτηθείς για το φλέγον θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Μυτιληναίος διαπίστωσε ότι αποτελούν ταμπού για την ελληνική αγορά, ωστόσο αναγνώρισε ότι «είναι σημαντικές και δικαίως οι εταίροι μας επιμένουν σε αυτές. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο ίδιος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιτάχυνσής τους, καθώς όπως υποστήριξε «τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τη χώρα και τους ανθρώπους της, ενώ θα είναι τρομερή και η αναπτυξιακή ώθηση που θα δώσουν στην ελληνική οικονομία».

Δίνοντας συμβουλές προς τους νέους startuppers, ο κ. Μυτιληναίος εστίασε στα εξής:
– Η ελληνική επιχείρηση πρέπει να κινείται σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον
– Να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την ελληνική κατανάλωση
– Ζητούμενο η δημιουργία ανταγωνιστικών κοστολογίων
– Καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει ζήτηση στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στο ελληνικό σχολείο στη Γκάνα: «Είμαι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ»

Κασσελάκης στον ΣΕΒ: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στο επόμενο στάδιο με νέα στελέχη – Το όραμά του

ΣΕΒ: Τι ζήτησαν οι βιομήχανοι από τον Μητσοτάκη

Βιομήχανοι σε Σταϊκούρα: Αναγκαία τα πρόσθετα μέτρα για το κόστος ενέργειας

Handelsblatt: Η πολιτική κριτική για τη Γερμανία δεν ήρθε από τον Μητσοτάκη, αλλά από τον… Μυτιληναίο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr